A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 19.02.2016 14:39
Кількість переглядів: 962

                   Фото без опису

 

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».
З нагоди цього Дня, 19 лютого 2016 року, в районі  та селищі Семенівка за участі голови районної державної адміністрації Віктора Федоренка, голови районної ради Віктора Юрченка, представників селищної ради, трудових колективів, громадських організацій та жителів району відбувся меморіальний захід.  

Революція Гідності змінила не тільки країну. Вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе відповідальність, навчилися бути небайдужими. В державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього, Цього дня учасники заходу мали змогу послухати віршовані рядки та вірші, пісні - творчість, присвячену Героям Небесної Сотні та усім захисникам державності; переглянути страшні кадри подій на Майдані; відновити у памяті кожен день від листопада 2013 – лютого 2014. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які  віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободу людини та європейське майбутнє України. Учасники заходу здійснили ходу до пам’ятної стели Борцям за свободу та Незалежність України та поклали квіти, запалили свічки на знак вічної памяті про людей, які стояли на сторожі Гідності та більше за все любили Україну.

  Фото без опису                 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора