A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

25 ЛЮТОГО У СЕМЕНІВСЬКОМУ НВК №1 ІМ.М.М.ХОРУНЖОГО ВІДБУЛОСЯ ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ВИПУСКНИКУ ШКОЛИ, ГЕРОЮ АТО ВОЛОДИМИРУ ШУЛЬЗІ

Дата: 25.02.2016 16:16
Кількість переглядів: 6694

Фото без опису Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали

 

          25 лютого у Семенівському НВК №1 ім.М.М.Хорунжого  відбулося    урочисте відкриття меморіальної дошки на честь  Володимира  Олександровича Шульги — випускника цієї школи,  учасника АТО, який  загинув 12 лютого 2015 року поблизу  Дебальцевого, захищаючи  територіальну цілісність України.

 На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-учаснику АТО були присутні рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, громадські активісти, волонтери, земляки-учасники АТО, селищний голова Людмила Милашевич, голова райдержадміністрації Віктор Федоренко, депутати обласної ради Володимир Куцовол та Віталій Кабачок, районний військовий комісар Анатолій Шевела, жителі селища, директор НВК№1 Людмила Вітер,  висловили велику вдячність сім’ї Володі Шульги за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя. Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним та однокласникам героя. Після чого учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. 

Селищний голова Людмила Милашевич, висловлюючи щирі співчуття сім’ї  загиблого воїна, зазначила, що наразі найголовніше наше завдання –  зберегти пам’ять про подвиги наших земляків та допомогти кожному, хто повертається з цієї жорстокої війни, сім’ям солдатів, їх рідним. «Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Він поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення ім'я цього хлопця. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам'ятають – ми живі». Володимир  назавжди буде в нашій пам'яті, в наших серцях і душах» - зазначила вона.
Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним та однокласникам Володимира. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки, запалили свічі пам’яті. Настоятель  Всіхсвятського храму отець Олексій освятив меморіальну дошку та помолився за упокій душ загиблих героїв.

Багато слів хороших та сумних  було сказано під час години пам’яті, присвяченій Володі. «Загиблого героя не повернути, але пам’ять про нього завжди житиме в наших серцях, — зазначила Веселоподільський сільський голова Інна Календарь, яка була класним керівником юнака

Фото без опису  

        Народився Володимир Олександрович Шульга  15  серпня  1991 року у с.Веселий Поділ Семенівського району  Полтавської області, був найменшою дитиною у щасливій,  багатодітній родині. На долю Володі випали складні  випробування – у 13 років залишився без мами, тато після  отриманої травми залишився інвалідом, разом із братом та  сестричкою його виховувала бабуся. Та це не зламало  хлопця – усі, хто його знав, відзначають його скромність,  доброту, справедливість. Після закінчення школи навчався у  Кременчуцькому училищі №7. У 2009 році Володимира  призвали на службу до ЗСУ, по якій він уклав контракт і  служив механіком-водієм 30 ОМБ. Після закінчення к онтракту короткий час перебував удома, і невдовзі знову  повернувся до військової служби. З перших днів окупації  Криму стояв на кордоні у Херсонській області. Із серпня  2014 року - боєць АТО. Брав участь у боях під Савур-  Могилою, Іловайськом, Дебальцевим, пройшов пекельні  бої.  І ось його життя обірвалося…він віддав його за мир та  спокій на нашій землі, заради усіх нас: загинув у палаючому  танку 12 лютого 2015 року поблизу с. Логвинове  Артемівського району Донецької області, прикриваючи  відхід наших військ. Указом Президента України № 553/2015  від 22 вересня 2015 року, «за мужність, самовідданість і  високий професіоналізм, виявлені у захисті державного  суверенітету та територіальної цілісності України, вірність  військовій присязі», Шульга Володимир Олександрович    нагороджений орденом «За мужність» III ступеня  (посмертно). На честь світлої пам’яті про Володю відкрито  меморіальні дошки на Стіні пам’яті Кременчуцького  училища №7, у Веселоподільській ЗОШ І-ІІІ ст. та названо вулицу в селищі Семенівка (вул. В. Шульги) на якій він раніше проживав.

Герої не вмирають!

 

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора