A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися змагання серед інвалідів праці «Сила духу» на Полтавщині

Дата: 30.05.2016 13:10
Кількість переглядів: 804

Спартакіада серед інвалідів праці.

28 травня 2016 року на базі дитячого оздоровчого табору «Маяк», управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Полтавській області , за підтримки обласної ради фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» та Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» відбулася четверта обласна спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу».

Основною метою даного  відкритого  спортивного  заходу – є   підтримка у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, інтегрувати людей з особливими потребами у суспільство, допомогти їм відчути, що вони здатні на більше. Залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування , громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

Начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Полтавській області Козуб В.Г. привітав учасників змагань та зазначив, що метою проведення цього спортивного заходу є підтримка у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі інвалідів від трудового каліцтва, цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж та їх реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації у суспільство.

Також було оголошено привітання учасникам змагань директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Валерія Акопяна.

Державний прапор України підняли переможці фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» 2015 року Оксана Демянко та Сергій Мельник.

Шахи, армспорт, дартс, бомбаскет, настільний теніс, гирі – така програма змагань та види спорту, в яких могли проявити себе учасники – представники 25 районів та 5 міст обласного значення.

У змаганнях 102 потерпілих на виробництві виборювали першість та право взяти участь у фінальних всеукраїнських змаганнях, які відбудуться 21-25 червня поточного року в м. Ужгороді.

За підсумками спартакіади начальник управління виконавчої дирекції Фонду Козуб В.Г., голова обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Власенко О.Ю. та начальник регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Верещака О.Ю. вручили командам-переможцям у кожній категорії почесні нагороди – кубки та дипломи, а в особистому заліку – медалі та грамоти.

Перші місця в змаганнях зайняли:

- з армспорту у ваговій категорії до 90 кг – Мельник Сергій (Лохвицький район), понад 90 кг – Паталах Валентин (м. Кременчук);

- з гирьового спорту у ваговій категорії до 70 кг – Мороз Анатолій (м. Кременчук), до 90 кг – Рибальченко Андрій (м. Кременчук), понад 90 кг –Яковенко Геннадій (Лубенський район);

- з бомбаскету: Мартюк Катерина (Семенівський район), Рядних Олександр (Чутівський район);

- з дартсу: Горкун Наталія (Гадяцький район), Нечай Григорій (Великобагачанськй район);

- з настільного тенісу: Демянко Оксана (Карлівський район), Микитенко Віктор (м. Комсомольськ);

- з шахів: Саричев Федір (Кременчуцький район).

У командному заліку І місце зайняла команда м. Кременчук, ІІ місце –Полтавський район, ІІІ місце – Лубенський район.

  

  

  

Атмосфера на спартакіаді була дружньою, товариською, сповненою жартів та посмішок. Сьогодні ці особливі люди доводять, що вони можуть працювати, творити і займатись спортом.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора