A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

В Україні розпочався весняний призов

Дата: 19.04.2017 13:51
Кількість переглядів: 606

Фото без описуЗ 1 квітня українцям почнуть розсилати повістки в армію. Цьогоріч у квітні-травні на строкову військову службу призвуть понад 14 тисяч осіб, написано в розпорядженні Кабміну №185 від 22 березня.

У документі зазначено, що з 14 135 осіб у Збройних силах України служитимуть 9135 чоловіків, у Нацгвардії – 4200 осіб, у Державній спеціальній службі транспорту – 800 осіб.

Для виконання розпорядження уряду планують витратити понад 46 мільйонів гривень.

За даними leopolis.news

В Семенівському районі розпочався весняний призов на строкову військову службу в Збройні Сили України. Він триватиме по 31 травня. Цієї весни наш район має направити до лав Української армії 11 призовників віком від 20 до 27 років. Усі призовники будуть направлені до навчальних центрів. Після проходження навчання вони будуть розподілені по військовим частинам. Для виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовці строкової служби не направлятимуться. Призовники, які мають вищу освіту, служитимуть 12 місяців, а всі інші - 18. Як і в попередні призови, за юнаками, які працювали до призову (незалежно від форми власності підприємства), зберігається місце роботи, займана посада та середня заробітна плата.
До того ж, кожному призовникові, при призові надається одноразова матеріальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів. Затримок з виплатами не буде. При прибутті на обласний збірний пункт оформлюються всі документи і гроші відразу зараховуються на картку.

Як і в попередні роки певна категорія призовників матиме право на відстрочку. Вона надається на підставі представлених у військовий комісаріат відповідних підтверджуючих документів та власноруч написаної заяви на засіданні районної призовної комісії у відповідності до ст.17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Також призовники, які отримали довготривалу відстрочку від призову повинні кожен рік протягом вересня місяця (до 1-го жовтня), подавати до райвійськкомату документи, які підтверджують їх право користуватися відстрочкою, як це передбачено п.8 ст.17 Закону. В разі не подання документів призовник втрачає право на відстрочку від призову.

Більшість призовники не з’являються до військового комісаріату мотивуючи свій вчинок тим, що не отримали повістку. Але п.2 ст.15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» говорить наступне: «Після оголошення Указу Президента України: кожний призовник, у тому числі і той, який перебуває на тимчасовому обліку, зобов'язаний прибути в пункт і строк, зазначені у повістці військовим комісаріатом; у разі коли за. будь-яких обставин повістка не надійшла, призовники зобов'язані з'явитися до призовної дільниці і місячний строк з дня оголошення Указу Президента України».
На сьогоднішній день близько 170 призовників району нехтують цією нормою Закону, повідомляє ТВО військового комісара  Семенівського районного військового комісаріату  І.В.СПІВАК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора