A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Купання на Водохреща: правила безпеки

Дата: 18.01.2017 14:30
Кількість переглядів: 970

Фото без опису

Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах

захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи

 

П О П Е Р Е Д Ж А Є:

Купання на Водохреща: правила безпеки

      Рятувальники закликають утриматися від купання на несанкціонованих пляжах, особливо там, де не перевірено дно, ні в якому разі не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння і не допускати переохолодження.

    Як повідомляє прес-служба ДСНС, не можна купатися в тих водоймах, де не чергують представники служб порятунку і медичні працівники. Не можна пірнати у воду безпосередньо з льоду, а при груповому купанні кількість людей, які знаходяться у воді, не повинна перевищувати трьох осіб. Також заборонено купання дітей без нагляду батьків або дорослих.

      Ні в якому разі не пірнайте у воду - заходьте в ополонку повільно і обережно. Уникайте великого скупчення людей у купелі. Глядачі не повинні виходити на лід, а бажаючим зануритися слід по черзі обережно підходити до ополонки. Щоб не спровокувати проломленого льоду, не можна під'їжджати до купелі на автомобілі.

    Безпосередньо в ополонці можна перебувати всього кілька секунд - зазвичай не більше трьох - потім потрібно переодягнутися в теплий одяг і піти в тепле приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом.

    Не рекомендується вживати перед цим алкогольні напої: думка про те, що спиртне зігріває тіло - помилкова. І саме у стані алкогольного сп'яніння збільшується ймовірність стати жертвою власної необачності.

     Також необхідно, щоб у місця, де проводитиметься обряд, стояв намет для обігріву і переодягання громадян, що вийшли з води, де також можна організувати роздачу гарячих напоїв.

    Перед тим, як прийняти рішення зануритися в крижану воду, обов'язково треба проконсультуватися з лікарем про стан власного здоров'я. І якщо він виявить протипоказання, то краще утриматися від традиційних купань, особливо людям із захворюваннями легенів і серцево-судинної системи.

    Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а згодом і посиніння шкіри, губ , біль у пальцях рук і ніг. При легкому переохолодженні достатньо тепло вдягнутися, випити гарячий солодкий чай або каву, щоб зігрітися. Але якщо переохолодження було тривалим, воно може розвинутися в обмороження, тобто пошкодження тканин в результаті впливу низьких температур.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора