A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

2 серпня День Пророка Іллі

Дата: 02.08.2016 14:52
Кількість переглядів: 888

Фото без опису

      Святий пророк Ілля – один з найбільших пророків і перший незайманий Старого Завіту – народився в Фесвіі гілеадської за 900 років до Різдва Христового, Дане немовляті ім'я Ілія (фортеця Господня) визначило все його життя. З малих років він присвятив себе Єдиному Богу, оселився в пустелі і проводив життя в суворому пості, Богомисліє і молитві. Коли народ ізраїльський відпав від віри своїх батьків, залишив Єдиного Бога і поклонявся язичницьким ідолам, пророк став полум'яним ревнителем щирої віри і благочестя. Бачачи загибель свого народу, Ілля став викривати царя Ахава в лукавстві, а коли цар не послухався його, оголосив, що в покарання три роки не буде ні дощу, ні роси на землі і посуха припиниться тільки за його молитвою. І дійсно, затрималось небо, настала посуха і голод по всій землі. Зберігаючи Іллю, Господь послав його під час лиха в сокровенне місце біля потоку; хижі ворони приносили йому їжу.

Коли потік висох, Господь послав його до Сарепти сидонської до бідної вдови, яка очікувала разом з дітьми голодної смерті. На прохання пророка вона приготувала йому пишу з останньої жменьки борошна і залишку масла. Тоді по молитві Іллі борошно та олія з тих пір не виснажувалися в будинку вдови протягом усього голоду. Силою молитви пророк воскресив також померлого сина вдови. По закінченні трьох років пророк з'явився до царя Ахава і запропонував зібрати на горі Кармел весь народ і жерців ідола Ваала і спорудити два жертовники: один – від жерців Ваала, інший – для служіння Істинного Бога. "На який з них впаде вогонь з неба, той буде вказівкою, чий Бог правдивий, – сказав Ілля, – і всі повинні будуть вклонитися Йому, а не визнають Його будуть віддані смерті". Даремно волали до ідолу з ранку до вечора пророки Ваала – небо мовчало. До вечора, спорудивши і приготувавши свій жертовник, Ілля звернувся до Бога з гарячою молитвою й благанням, щоб Господь послав з неба вогонь для напоумлення помиляються і ожесточившиеся людей і звернув серця їх до Себе. Вогонь зійшов з неба і обпалив жертовник. Народ упав на землю, волаючи: "Воістину Господь є Бог Єдиний і немає іншого Бога, крім Нього!". По молитві пророка небо розкрилося і випав рясний дощ, що напоїла жадали землю. Фото без опису

За свою полум'яну ревність про Славу Божу пророк Ілля був узятий на Небо живим у вогненній колісниці. Російська церква свято шанує його. Перша церква, побудована в Києві при князеві Ігорі, була в ім'я пророка Іллі. Дивіться так – ж всі церковні свята в серпні і зручний календар, де всі церковні свята розподілені по місяцях. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора