A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

МЕТОДИЧНА НАРАДА ФАХІВЦІВ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

Дата: 25.04.2018 11:02
Кількість переглядів: 613

МЕТОДИЧНА НАРАДА

ДЛЯ ФАХІВЦІВ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

24 квітня проведено методичну нараду для фахівців із соціальної роботи відділу соціальної підтримки сім’ї, дітей та молоді. Начальник відділу Жанна Омельченко підвела підсумки діяльності за 4 місяці, проаналізувала результативні показники щодо здійснення фахівцями соціальної роботи на відповідній території. З учасниками заняття відпрацьовано алгоритм ведення випадку, його етапи, можливі види послуг, оптимальні терміни ведення випадку та інтенсивність послуг, контактів з клієнтом. В ході методичної наради фахівці із соціальної роботи мали змогу на запропонованих прикладах життєвих історій практично застосувати свої знання та отримати нові навички, визначаючи тип складності випадку (проблемної ситуації в сім’ї), обговорюючи критерії для підготовки висновку за результатами оцінки потреб дитини та її родини.

В методичній нараді взяла участь директор Семенівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості Лариса Губарь, яка ознайомила присутніх із змінами до Пілотного проекту «Рука допомоги», з інноваційними методами та формами роботи служби зайнятості. Наголосила, що важливим питанням співпраці з фахівцями із соціальної роботи є збір інформації про наявні в населених пунктах району трудові ресурси.

Основними завданнями на найближчий час для фахівців із соціальної роботи окреслено: складення соціального паспорту території (кількісні показники різних категорій населення) з метою визначення, яких послуг потребує конкретна громада; належне ведення обліку сімей СЖО та банку даних дітей пільгових категорій; пильна увага та робота з сім’ями, в яких батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків; якісне здійснення соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах; підготовка заходів до проведення 1 червня – Дня захисту дітей та ін.

Учасники наради працювали в позитивному робочому настрої, отримали корисну інформацію, необхідну для роботи, а від Полтавського обласного ЦСССДМ – методичні посібники «Соціальна робота із вразливими сім’ями та дітьми». 

  

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора