A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Семенівці запрацювали перші камери відеоспостереження.

Дата: 21.02.2017 17:13
Кількість переглядів: 2067

Фото без описуСьогодні важко уявити собі діяльність поліції без приладів зовнішнього відеоспостереження. За допомогою такого обладнання можна попередити крадіжку, хуліганство, відтворити події і розшукати злочинця.

Вуличне відеоспостереження дозволяє безперервно отримувати інформацію про події, що відбуваються на прилеглих територіях.
За сприяння селищної ради та завдяки тісній співпраці органів місцевого самоврядування з поліцією на території селища Семенівка встановлено 12 камер відеоспостереження. Поліціянти вже освоїли нову техніку та сподіваються, що вжиті заходи унеможливлять безвідповідальну поведінку водіїв на дорогах, попередять крадіжки та інші злочини. Тепер у Семенівському відділенні поліції можна побачити все селище, як на долоні.
“З моменту призначення мене на посаду виконуючого обов’язки начальника Семенівського відділення поліції питання встановлення відеоспостереження в районі я вважав пріоритетним. У зв’язку з цим звернувся за допомогою до голів районної, селищної та сільських рад. Щоб покращити криміногенну обстановку в районні на сесії селищної та районної рад було прийнято рішення про виділення додаткових коштів на придбання системи відеоспостереження. Завдяки депутам, які підтримали цю пропозицію, система сьогодні успішно запрацювала. Серверне обладнання встановили у відділенні поліції. Черговий у відділку має можливість переглядати зображення з даних камер в режимі реального часу.
На сьогодні на території Семенівки встановлено 12 відеокамер, які цілодобово контролюють ситуацію в селищі. 8 з 12 відеокамер встановлені на в’їздах і виїздах з селища. Встановлені камери дають можливість контролювати та фіксувати автотранспортні засоби що прибувають або покидають територія смт. Семенівка. Нині дві камери здійснюють відео нагляд за платформою на автовокзалі та залою очікування залізничної станції, ще дві камери контролюють територію будівлі районної ради та перехрестя в центрі селища. Це дає змогу контролювати потік приїжджаючих та від’їжджаючих пасажирів, рух громадського транспорту. Тепер потреби у патрулі на цих ділянках немає. Встановлене програмне забезпечення дозволяє фіксувати, накопичувати та аналізувати базу даних номерних знаків автотранспорту, а також є можливість створювати списки «чорних» номерних знаків, пошуку автотранспорту за повними або частковими номерними знаками. Деякі камери відеонагляду налаштовані так, що в разі необхідності можна розпізнати цифри номерних знаків на автомобілях. Запис здійснюється цілодобово. Зображення кольорове та чітке у будь яких час доби. Зараз вже є перші випадки, коли дана система допомогла працівникам поліції”. При наявності фінансування систему відеонагляду планується розширяти та встановити камери не лише в селищі, а й в районі. Таке рішення вже прийнято на засіданні сесії районної ради 21.02.2017 року, – розповів начальник відділення поліції Сергій Джулай.

Фото без опису

Семенівське відділення поліції ГУНП в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора