A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

16 КВІТНЯ - ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

Дата: 16.04.2016 19:28
Кількість переглядів: 2722

Фото без опису  

      Головна мета свята — це підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

 

 

Щороку в третю суботу квітня відзначається Український день довкілля. Це свято з'явилося завдяки підписанню спеціального президентського указу в 1999 році.

В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі.

Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля. 

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Сьогодні День довкілля органічно увійшов у наше життя. З кожним роком до проведення цих днів долучається все більше громадських організацій, представників державної влади, небайдужих громадян України.

 На території Семенівської селищної ради  у  День довкілля 2016 року  планується провести заходи із збереження та відновлення навколишнього середовища -  ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання прилеглих та закріплених територій підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, територій узбіччя.Планується також висадка  дерев, наведення порядку на територій парків, скверів. 

Семенівська селищна рада запрошує всіх мешканців селища, підприємств, установ, організації всіх форм власності  взяти активну участь  у проведенні  Дня довкілля і внести   цим вагомий внесок   у справу збереження  навколишнього середовища, унеможливлення його забруднення, підтримання порядку та підвищення естетичного та санітарного стану довкілля нашого рідного селища.

 Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора