A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чистий четвер

Дата: 28.04.2016 14:00
Кількість переглядів: 1177

Фото без опису     Особливі прикмети і звичаї на Страсному тижні пов'язані з Чистим четвергом. Саме в цей день можна позбавитися від безлічі гріхів і поліпшити своє життя. Слідуючи пасхальним прикметам і обрядам ви можете змінити на краще вашу долю на наступний рік.

Купання в Чистий четвер

«Якщо хочеш весь рік бути здоровим, неодмінно, викупайся до сходу сонця.» - Спробуйте самі і ви переконаєтеся, що, дійсно, в цей ранок вода знаходить чудові цілющі властивості. Цією водою можна змити всі гріхи, що накопичилися за рік. 

Не лініться, а краще встаньте в Чистий четвер раненько і відмийтесь під душем, у ванні або в лазні ще до світанку. Якщо ви не можете повірити в силу чарівної четвергової води, то шкоди не буде, чистота всім на користь - і тілесна, і душевна.

Є вірна прикмета - якщо в Чистий четвер проведеш генеральне прибирання, то отримаєш за це багато радості. Крім того, що будинок стане чистим, тут закладений ще й такий релігійний момент, що шість днів після Чистого четверга прибиранням релігійні люди не займаються. 

До того ж існує народне повір'я, що затіваючи генеральне прибирання вдома, ви отримуєте в дар від Господа можливість знайти, здавалося назавжди втрачені улюблені і потрібні предмети. І це, дійсно, так. Мені самій не раз доводилося знаходити під час такого прибирання давно загублені речі, причому в найнесподіваніших місцях.

Здавна вважалося, що якщо протягом Чистого четверга тричі перерахувати всі наявні в будинку гроші, то вони протягом року не будуть в родині переводитися. Перерахунком грошей слід займатися рано вранці, опівдні і на заході. Робити це потрібно в таємниці не тільки від сторонніх людей, а й від усіх своїх домочадців. Тільки тоді від виконання цього старовинного обряду буде пуття. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора