A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

10 вересня — День фізичної культури і спорту

Дата: 10.09.2016 10:12
Кількість переглядів: 824

Фото без описуДень фізичної культури та спорту України відзначається в другу суботу вересня. Вперше це свято відзначали в 1994 році, після виходу відповідного президентського указу.

В Україні спорт знаходиться на високому рівні розвитку. З кінця 19 століття в країні поширився найпопулярніший на сьогоднішній день вид спорту — футбол. В той час дуже відомим вважався український борець греко-римського стилю Іван Піддубний.

Українські спортсмени ставали чемпіонами світу та Європи в різних дисциплінах. Крім того, спортсмени України були кістяком олімпійської збірної Радянського Союзу. Легендою світового спорту став Сергій Бубка, який встановив 35 світових рекордів у стрибках з жердиною. До цих пір встановлений ним в 1994 році рекорд (6 м 14 см) ніким не побитий.

В цей день вся країна також згадує імена Олега Блохіна, Андрія Шевченка, Ірини Дерюгіної, Лариси Латиніної, Віталія та Володимира Кличків, Яни Клочкової, Ганни Безсонової, Жанни Пінтусевич та інших видатних спортсменів України всіх часів.

Семенівська селищна рада вітає всих працівників фізичної культури та спортивної нашої громади та району. Гравців ФК "СЕМЕНІВКА" їх наставників та тренерів Олександра Пугачова, Станіслава Крутька та працівника селищної ради з питать фізичної культури та спорту Семенівської громади Миколу Зайця. Бажаємо вам міцного здоров'я, нових звершинь, тільки перемог та успіх у спорті. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора