A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 15.02.2016 16:18
Кількість переглядів: 1046

Фото без опису           15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників  бойових дій на території інших держав та 27-а річницю виведення  військ колишнього СРСР із Демократичної Республіки Афганістан. У  цей день в 1989 році Радянські війська покинули Афганістан, з честю  виконавши завдання керівництва держави, проявивши при цьому  зразки мужності і героїзму. Ця дата стала початком пам’яті всіх воїнів,  які загинули в ході збройних конфліктів на території на території  ближнього і дальнього зарубіжжя. Війна в Афганістані тривала 9 років  1 місяць і 18 днів. Через цю війну пройшли 550 тис. радянських солдат  і офіцерів, 72 з них одержали звання Героя Радянського  Союзу. Більше 15 тис. радянських солдат загинули на чужій землі,  серед яких і 3 наших земляки: Сергій Семенченко (с-ще Семенівка),  Анатолій Семенов (с. Погребняки), Микола Головко (с. Тукали). Це  були найбільші втрати Радянської Армії з часів Великої Вітчизняної  війни. У наші дні можна почути різні оцінки тих трагічних сторінок нашої  історії, але ніхто не може кинути тінь на мужність і героїзм солдат, які,  не шкодуючи життя, виконали свій військовий обов’язок.

 Тож цього дня в Семенівці з нагоди дня вшанування учасників бойових  дій на території інших держав  у заході взяли участь депутат обласної  ради Володимир Куцовол, селищний голова Людмила  Милашевич, голова райдержадміністрації Віктор Федоренко, голова  районної ради Віктор Юрченко, учасники бойових дій та члени їх родин, військовослужбовці,  представники трудових колективів установ та організацій селища та громадськість.

Відкрила мітинг селищний голова Людмила Милашевич:
— Сьогодні ми вшановуємо людей, воїнів, для яких слова «честь» і «гідність» не є пустими. Вони знають, що таке війна, що таке бойове братство, що таке захист Вітчизни. Хотілося б згадати і тих, хто вийшов живим із тієї війни, і хто залишився у пам’яті рідних і друзів навічно 20-річними. Вдячність вам і шана, шановні воїни, здоров’я, добробуту і миру.

 У своєму слові голова районної Спілки ветеранів Афганістану Леонід Шкарупа сказав:
— Цього дня ми збираємося з побратимами, щоб згадати роки служби в Афганістані і товаришів, які не повернулися звідти. Хто побував на війні, знає, що вона несе — смерть, розруху, біль, голод. Тож хочемо, щоб ніколи не повторилося те, що пережили ми. Здоров’я всім, благополуччя і миру, миру.
Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку вшанували присутні світлу пам’ять полеглих в Афганістані. та відзнаками Президента України «Пам’ятна медаль «25 років виведення військ з Афганістану» були нагороджені Віталій Новосьол, Юрій Нетеса, Ігор Маньківський, Анатолій Мостовий, Василь Лук’янець, Сергій Губарь, Володимир Борисенко, Володимир Шмирьов, Сергій Шкіря, Григорій Гирявий, Володимир Прохоренко, Анатолій Плевако, Юрій Новохатько.

Також воїни-афганці поспілкувалися цього дня із керівництвом району.

Пам’ятаймо про мужність й відвагу воїнів-афганців та всіх тих українців, які загинули на чужині.

         

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора