A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вербна неділя в селищі Семенівка

Дата: 10.04.2017 00:26
Кількість переглядів: 710

Фото без опису9 квітня 2017 року в селищі Семенівка в Всіхсвятській церкві відбулося освячення верби, яке провів благочинний Семенівського району отець Олексій, Настоятель Всіхсвятського храму селище Семенівка

Христос незадовго до свого страждання воскрешає з мертвих покійного - свого друга Лазаря. Лазарь був людиною міцної віри, другом Христа, однак Спаситель не поспішає прийти, щоб зцілити його, допускає йому померти і приходить лише тоді, коли вже його тіло почало разлагатись. Але для Христа немає ні чого неможливого, адже Він Бог Всемогутній. 
Коли ми сумуємо, коли здається, все кінчено, немає ні якої можливості нам допомогти, треба звернутися до Христа. Бо тільки Господь може встановити зруйноване: і наші душі, і наше життя, наші родини, нашу радість, наше щастя, наше бесмертя. Христос, воскресивши Лазаря, повернув радість в його сім'ю. Після цієї події, Христос входить у святе місто Іерусалим.В той день Він входить не так як завжди, таємно непомітно, а в'їжає на ослиці, наяву як великий цар цього міста. Христа радосно вітають тисячі людей в стародавньому граді. Чому? Тому, що вони побачили Його силу, побачили, що Він не тільки багатьом допомагав, зціляв, творив чудеса - навіть воскресив померлого! Люди вітали свого царя, пророка, який допомагає їм. Народ бачив у ньому великого Царя, який зможе дати їм всі земні блага, їжу та добробут. Серед безліч людей були діти, які залазили на пальми, зривати листя і клали під ноги Спасітеля. Народ кричав оспівуючи Христа. Деякі люди знімають з себе верхній одяг і також простилають до ніг Христа. Всі раділи, не тішився лише Христос, бо Він знав що через малий час багато людей з натовпу вимагатимуть Його смерті. Чому так сталося? Народ думав що до них прийшов визволитель, який звільнить їх від рабства римлян, а Христос прийшов до них для того, щоб дати людям інше царство, що не від цього світу. Господь прийшов об'явити всім і покликати в своє царство Небесне. 
Всі ми повинні дбати не тільки про земне, але повинні і думати про вічне. Наше життя пройде швидко, не встигнемо отямитися, як пролетить воно. У повседневних турботах, ми рідко звертаємося до Бога, а якщо і звертаємося, то маючи слабку віру сумніваємося про Його допомогу. 
За прикладом тих мешканців Єрусалиму, в той день коли церква кличе нас до храмів згадати подію, велікого свята Входу Господнього в Єрусалим, ми приносимо на богослужіння гілки верби і стоячи в храмі, тримаючи їх в руках вітаємо Христа, запевняємо Його, що ми разом з ним, ми віримо і сподіваємося на Його допомогу. 
«Господь Бог і явився нам! Благословен, хто йде в ім'я Господнє!» 
Принесіть в будинок освячені гілки верби, як символ того, що ви теж зустрічаєте Ісуса і впускаєте його у свою оселю. 
Зберігайте вербні гілки протягом року, що символізують вашу готовність йти за Христом.

 Александр Бурьянский

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора