A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звернення військового комісара Семенівського районного військового комісаріату з нагоди ДНЯ ПЕРЕМОГИ

Дата: 06.05.2016 14:27
Кількість переглядів: 986

Фото без описуШановні ветерани!

      Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії планети та причина найбільших трагедій ХХ століття. У ньому взяло участь близько 80 відсотків  людства, загинули десятки мільйонів людей, бойові дії вели 2/3 існуючих на той момент держав. Україна зазнала надзвичайних втрат внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло близько 4 мільйонів військових, підпільників і цивільних, близько 5 мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор в тилу. До 5 мільйонів  жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Німеччини, частина з яких не повернулася. Загалом безповоротні втрати України  склали близько 10 мільйонів осіб.
Перемога у Другій світовій війні – свідчення прояву патріотизму, великих чеснот воїнів, що боролися проти нацизму. За важких умов панування тоталітарної системи, ціною незчисленних втрат вони змогли захистити свій дім і свою Батьківщину. Жива пам’ять про такі події є застереженням для будь-якої країни, наочним аргументом на користь збереження незалежності, громадянського миру, єдності та злагоди у суспільстві. А також – запобіжним фактором від можливості повторення подібного сценарію.

Ми пам'ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями країни світу. Пам'ятаймо - той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.Фото без опису

Вітаю Вас з Днем Перемоги !

 У цей день бажаю Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, довголіття і хай завжди над нашою землею буде мирне небо.

 

Військовий комісар Семенівського районного

військового комісаріату майор Анатолій ШЕВЕЛА
 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора