A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шахрай із картки жителя Семенівки зняв 3000 грн.

Дата: 16.08.2017 08:27
Кількість переглядів: 711

Фото без опису

Зараз чи не кожен житель країни використовує банківські пластикові картки. З розвитком електронних технологій розвиваються і методи шахрайства. Зловмисники постійно шукають нові методи, як можна вкрасти гроші у людей за допомогою банківських карток. 
Минулими вихідними з банкомату ПриватБанку, який знаходиться біля Управління Державної казначейської служби у Семенівському районі, невстановлена особа зняла 3000 грн. з кредитної карти мешканця Семенівки. Цікаво, що і власник, і сама кредитка знаходилися вдома. Постраждалий, помітивши пропажу, одразу ж звернувся до працівників банківської установи. Переглянувши відеозаписи з камери стеження банкомату, спеціалісти Приватбанку встановили, що кошти у вечірню пору зняв чоловік із маскою на обличчі. Детальніша інформація як про самого викрадача, так і про те, як йому вдалося зняти гроші поки що невідома.
Щоб не стати жертвою телефонних шахраїв, ніколи не надавайте жодних даних під час дзвінка незнайомої людини, не повідомляйте особистої інформації та жодної інформації щодо банківської картки. Співробітники банків ніколи не телефонують клієнтам і не питають у них пін-коди, паролі, та інші таємні дані. 
Щоб не попасти на гачок аферистів, нікому зі сторонніх осіб на вулиці не повідомляйте пін-код своєї картки. Не зберігайте його разом із карткою. Звертайте увагу на зовнішній вигляд банкомату. Коли вводите пін-код, прикривайте цифри від сторонніх осіб. Не користуйтеся послугами сторонніх осіб біля банкомату та не повідомляйте їм свій пін-код і номер телефону.
Перевіряйте суму, яку у вас знімають в магазині або у закладі обслуговування. Завжди майте під рукою телефони гарячої лінії банку, який вас обслуговує.
Будьте обачними, не робіть жодних поспішних рішень, це допоможе зберегти ваші кошти. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся до найближчого відділення поліції чи телефонуйте за номером «102».

Джерело - Голос Громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора