A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

18 БЕРЕЗНЯ У СЕМЕНІВСЬКОМУ НВК №1 ІМ.М.М.ХОРУНЖОГО ВІДБУЛОСЯ ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ВОЇНУ ГЕРОЮ СЕРГІЮ СЕМЕНЧЕНКУ

Дата: 21.03.2016 09:25
Кількість переглядів: 1331

Фото без опису          Афганська війна буде довго тривожити серця тих, хто був  безпосереднім учасником і хто втратив у війні своїх близьких. Війна  назавжди залишається в пам'яті нащадків. Посивіли завчасно хлопці  авганці, ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від  куль один одного. Потрапивши на палаючу Афганську землю, мужні  воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій так і  побратимім.

 Минуло двадцять сім літ із тих пір, як вивели війська з Афганістану,  але рани цієї війни кровоточать і досі. На сьогодні в нашому районі  47 воїнів-афганців, 16 із яких проживають у Семенівці. Ця війна  стала однією з болючих сторінок нашої історії, яку завжди нелегко  перегортати і яку ми повинні завжди пам'ятати. 18 березня у  Семенівському навчально-виховному комплексі №1 імені М. М. Хорунжого відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь випускника школи, воїна-інтернаціоналіста, учасника бойових дій на території Афганістану, старшого лейтенанта Сергія Вікторовича Семенченка.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-інтернаціоналісту були присутні селищний голова Людмила Милашевич,голова районної ради Віктор Юрченко, депутати районної ради, районний військовий комісар Анатолій Шевела,  рідні, однокласники загиблого, воїни-афганці, учні й вчителі навчального закладу, жителі селища.

Селищний голова Людмила Милашевич, висловлюючи співчуття сім’ї загиблого воїна, зазначила, що важливо зберегти пам’ять про подвиги земляків та допомогти кожному, хто повертається з цієї жорстокої війни, сім’ям солдатів, їх рідним. «Сергій назавжди буде в нашій пам'яті, в наших серцях і душах», – сказала Людмила Милашевич.

Фото без опису         Народився Сергій Семенченко 10 листопада 1959 року у  Семенівці в робітничій сім'ї. Зростав він мрійливим і допитливим,  невгамовним, непосидючим і цілеспрямованим, відповідальним і  трудолюбивим. Навчався у Семенівській школі, Горлівському  автодорожньому інституті, Лубенському технічному училищі. Та де б  він не був, мрія про високе небо завжди була з ним, а тому Сергій стає  курсантом Васильківського військового училища, після закінчення якого  лейтенанта Сергія Семенченка для проходження служби було  направлено у місто Спаськ-Дальній Приморського краю. Сім місяців  служив Сергій в Афганістані. У складі екіпажа вертольота здійснив 380  бойових вильотів. Брав участь у 6 операціях. 20 березня 1985 року  при виконанні інтернаціонального завдання загинув. Посмертно  нагороджений орденом Червоної Зірки.

Також до молодого покоління звернувся Леонід Шкарупа, голова Семенівської районної спілки ветеранів війни в Афганістані, котрий разом зі своїми побратимами здійснив урочисту ходу. 

Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним та однокласникам Героя. Тепер вона нагадуватиме юним семенівцям про героя-випускника їхньої школи. Учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

              Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

 

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора