A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ПРО ЗАБОРОНУ СТИХІЙНОЇ ТОРГІВЛІ

Дата: 28.11.2017 09:27
Кількість переглядів: 1388

Фото без описуШановні мешканці селища Семенівка та Семенівського району!

Купівля товарів у місцях стихійної торгівлі, в умовах, які не відповідають вимогам, у будь-який час може обернутись лихом для Вас, ваших рідних і друзів.

Торгівля з рук у невстановлених місцях  -  це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладання штрафу. Право вживати заходи до правопорушників віднесено до компетенції органів внутрішніх справ. Але необхідно, щоб усі мешканці нашого селища налаштувались на боротьбу з цим злом.

Єдиний правильний спосіб боротьби – не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі.

Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів на здійснення торговельної діяльності.

Зверніть увагу, що придбаваєте Ви продукти у невідомих осіб, які не мають документів, що підтверджують якість і безпеку продукції. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Така продукція представляє високий ризик для здоров'я і життя людей!

Довести факт отруєння буде неможливо, бо складно визначити особу (продавця), якій можна пред’явити звинувачення (відсутні докази у формі розрахункового документу щодо купівлі-продажу продукції).

Водночас повідомляю, що, рішенням виконавчого комітету Семенівської селищної ради від 23.11.2017 року, визначено місця для здійснення торгівлі промисловими та продовольчими товарами на території селища Семенівка, зокрема: за адресою: селище Семенівка, вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 13 (територія ринку) дозволено здійснювати торгівлю усіма видами промислових та продовольчих товарів, а також торгівля товарами сезонного попиту, за умови дотримання санітарних норм і правил, а також додержання температурних режимів, умов зберігання та продажу товарів; за адресою: селище Семенівка, вул. Незалежності (територія прилегла до комунального підприємства «Комунпобутсервіс») дозволено здійснювати торгівлю лише промисловими товарами.

Крім того, вказаним рішенням виконавчого комітету Семенівської селищної ради заборонено торгівлю на площі біля ресторану «Подолянка», біля адміністративних приміщень підприємств, установ і організацій, а також в інших неустановлених для торгівлі місцях.

Шановні мешканці селища та району, будьте обережні! Користуйтеся лише послугами стаціонарної мережі продуктових магазинів або продавців на узаконених ринках. Бережіть своє здоров'я та життя, рідних і близьких Вам людей!

У разі виявлення фактів продажу товарів у не встановлених для здійснення торгової діяльності місцях, просимо Вас повідомляти Семенівське відділення поліції Хорольського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області за телефоном (05341) 91-2-74 (чергова частина) або за телефоном 102.

Заступник селищного голови

С. Чинчик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора