A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Творча зустріч «За покликом душі»

Дата: 22.08.2017 09:30
Кількість переглядів: 891

Фото без опису18 серпня в Семенівській дитячій районній бібліотеці відбулося засідання літературного кафе «Рідне слово».

Цього разу почесними гостями клубу любителів слова стали наші талановиті земляки – письменник Григорій Іващенко-Дзвінковий та поетеса Олена Кіяшко. 
Григорій Лукич уродженець с. Бурімка, проте вже тривалий час проживає у м. Дніпро. Сьогодні його знають як історика, культуролога, графіка і, звичайно ж, письменника. Зауважимо, що свої перші літературні твори він опублікував наприкінці 1960-х рр. у районній газеті «Комуністичним шляхом». Під час зустрічі пан Григорій презентував свою книгу «Nехай козириться!», яка побачила світ у 2004 р. Про неї він говорить: «Зробив собі подарунок до 50-річчя». Ця праця є унікальною, адже окрім неї немає фундаментальних робіт, котрі б розповідали історію гральних карт і їхній вплив на щоденний побут. Автор працював над нею довгих 14 років.
Олену Дмитрівну добре знають жителі Семенівки, адже жінка працює фармацевтом у державній аптеці. Свій поетичний талант вона відкрила порівняно недавно і сталося це зовсім випадково. Її онука забула в неї вдома книгу Івана Франка, у якій була поема «Іван Вишенський». Зміст твору наскільки захопив жінку, що вона вирішила спробувати себе на літературній ниві. Протягом останніх 4 років ця жінка виражає свою реакцію на події суспільно-політичного життя рядками красивих віршів. Вочевидь, її творчі штрихи були не марними. Нині талант Олени Кіяшко визнали не лише земляки, а й літературні критики.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото та матеріал - Голос Громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора