A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

В Семенівському РБК відбулася атестація аматорських колективів закладів культури Семенівського району

Дата: 18.03.2018 10:15
Кількість переглядів: 808

Фото без опису16 березня в районному Будинку культури відбулася атестація аматорських колективів закладів культури Семенівського району на підтвердження та присвоєння звання «народний» та «зразковий».

Зазначимо, що звітний концерт проводиться кожні три роки з метою підвищення художнього рівня та виконавської майстерності творчих колективів, а також зростання їхньої ролі у розвитку аматорської народної творчості.
Цього дня звання «народного» підтверджували ансамблі «Подоляни» (керівник – Станіслав Стрижиус), «Журавка» (керівник – Ганна Донець), «Криниця» (керівник – Лідія Деркач), «Гаївчанка» (керівник – Ганна Нємченко) та естрадний гурт «Резонанс» (керівник – Вадим Феніч). Крім цього, ще три аматорські колективи боролися за присвоєння звання «народний» (зразковий), а саме – хореографічний колектив «Фурор» (керівник – Олена Перлова), колектив Семенівської ДМШ (керівник – Іван Саражин) та духовий оркестр «Квітограй» (керівник – Борис Долина). Атестація проходила за такими видами народної творчості: музичні, вокальні, фольклорні, хореографічні та кіно-відеомистецтва. 
«Цей концерт – дуже важлива подія для нашого району. Мені приємно, що обласна влада приділяє Семенівщині неабияку увагу і надає вагому підтримку. Це надихає нас на подальшу активну творчу діяльність. Вдячна народним аматорським колективам та всім, хто розвиває культуру в нашому районі. Дякую гостям і нашим сусідам із Хоролу за те, що знайшли час завітати на це свято і порадіти за наші успіхи», - зазначила у своєму виступі селищний голова Людмила Милашевич. 
Творчий захід оцінювало високоповажне обласне журі. Це – Дмитро Соколов (директор КУ «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради), Ірина Удовиченко (заступник начальника відділу охорони і культурної спадщини та культурної політики Управління культури Полтавської ОДА), Олена Бєлакова (завідуюча відділом КУ «Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради) та Ірина Синенко (начальник відділу культури, туризму та архіву Семенівської РДА). Підтримати своїх «сусідів» приїхали і гості з Хоролу – Ірина Штейнберг (керівник апарату Хорольської РДА) та Ірина Гунько (начальник відділу культури, туризму та архівної справи Хорольської РДА). 
Святковий захід пройшов на єдиному подиху. Глядачі були вражені виступами улюблених виконавців, які протягом кількох десятиліть дарують свої творчість і натхнення поціновувачам народного мистецтва.

За матеріалом: "ГолосГромади"

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора