A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

На Семенівщині виявлено вірус африканської чуми

Дата: 10.07.2017 10:30
Кількість переглядів: 849

Фото без опису7 липня 2017 року начальник Семенівського відділення поліції Ігор Вячеславович Гурин взяв участь у позаплановому засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії при Семенівській районній державній адміністрації де прийняте рішення «Про встановлення карантину та заходи з недопущення поширення та ліквідації спалаху африканської чуми свиней в особистих селянських господарствах Семенівського району».

6.07.2017 року до служби ветмедицини району звернулися жителі с. Горошине та с. Мирони та повідомили про загибель свиней. Проведеною експертизою у регіональній лабораторії державної ветмедицини в Полтавській області підтверджено діагноз африканської чуми в обох випадках.
Як зазначив в.о. начальника управління Держпродспоживлужби в Семенівському районі Вендін Олексій Панасович відсьогодні спеціалістами держпродспоживлужби проводиться подвірний обхід індивідуальних господарств громадян у зазначених населених пунктах, з метою вивчення епізоотичної ситуації. За даними сільської ради, у с. Горошине утримується орієнтовно 140 гол. свиней. Протягом 2-х діб у всіх тварин будуть взяті аналізи крові для обстеження, за результатами якого населенню буде запропоновано компенсацію за вилучених та знищених тварин. М'ясо ж здорових тварин у цих населених пунктах повинно пройти добру термічну обробку та все поголів’я повинно бути вирізане.
Заступник начальника Держпродспоживлужби в Полтавській області Оленіч Юрій Володимирович через присутніх сільських голів та ветлікарів запропонував населенню:
- дотримуватися заходів біобезпеки (не допустити доступ до господарств бродячих тварин: котів, собак, диких кабанів);
- при обслуговуванні свиней мати змінний одяг, взуття;
- не допускати годівлю свиням харчових відходів термічно не оброблених;
- забезпечити закрите утримання свиней.
На даний час введено карантин у двох домогосподарствах та розроблено план заходів по ліквідації цього захворювання. З метою недопущення вивозу свиней чи тваринницької продукції з карантинної зони спеціалістами управління держпродспоживлужби в Семенівському районі та працівниками Семенівського відділення поліції ГУ НП в Полтавській області створено пересувні ветеринарно-поліцейські пункти. В рамках прийнятого «Плану заходів по профілактиці, недопущенню поширення та ліквідації захворювання на АЧС» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника захворювання.
Реально велика група людей сьогодні жваво і оперативно працює над цим питанням і досі. Обмеження, перевірки, захоронення. Відкритим залишається питання походження хвороби в районі.

Фото без опису  Фото без опису

Фото та матеріалСеменівське відділення поліції ГУНП в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора