Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

НА СЕМЕНІВЩИНІ ЗАТРИМАНО КРАДІЇВ АВТІВОК

Дата: 02.08.2017 11:03
Кількість переглядів: 946

Фото без опису31 липня 2017 року до чергової частини Семенівського відділення поліції надійшло повідомлення від 50-річного жителя с. Вереміївка про те, що вночі невідомі намагалися заволодіти його автомобілем Москвич 2140, але доїхавши до сусідньої вулиці залишили його через несправність.


Щойно встигли поліцейські прибути на місце події, як отримали інше повідомлення від 22-річного жителя цього ж села про те, що невідомі особи заволоділи його транспортним засобом ВАЗ 2106, який стояв поруч з господарством. Крім того документи господар залишив у машині.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейським вдалося встановити осіб, причетних до скоєння обох злочинів, а завдяки оперативній допомозі патрульної поліції Кіровоградської області виявлено автомобіль та затримано викрадачів. Ними виявилися двоє чоловіків: 18-річний односелець потерпілих та 34-річний житель Кіровоградської області. Чоловіки не працюють, обидва були раніше судимі за крадіжки та грабежі.
По даним фактам відкрито кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Такі дії караються штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
У зв’язку зі змінами в законодавстві підставою володіння транспортним засобом є наявність технічного паспорту, тому поліція звертає увагу власників транспортних засобів: зберігайте документи на автомобіль у будинку, або при собі, щоб позбавити злодіїв шансу скористатися вашим автомобілем.

ДжерелоСеменівське відділення поліції ГУНП в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора