A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Не зривай та не купуй первоцвіт- символ весни!

Дата: 07.03.2018 11:25
Кількість переглядів: 1006

З приходом весни та початком розтавання снігу на землі з’являються перші весняні квіти такі як: підсніжники, крокуси, проліски та інші.

По всій території України  відбувається торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – так званими первоцвітами. Практично всі первоцвіти охороняються Червоною Книгою України або регіональними Червоними списками, а деякі вже знаходяться на межі повного знищення.

Згідно законодавства України, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх рештками, громадяни порушують закони України “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього природного середовища”,  “Про Червону Книгу України”.

Стаття 88-1 КУпАП: Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою штраф накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої (510- 1700 гривень).
Ті самі дії, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу (1700- 3655 гривень).

 

Стаття 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, погіршення середовища зростання рослин, занесених до Червоної книги України, знищення, незаконне вилучення їх з природного середовища тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-510 гривень)  і на посадових осіб від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян( 510-850 гривень)  з конфіскацією незаконо добутого.

Тож, шановні жителі та гості Семенівського району та Семенівської об’єднаної територіальної громади, не зривайте первоцвіти та не купуйте їх! Бережіть природу!!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора