A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семенівське бюро правової допомоги інформує

Дата: 06.03.2018 12:52
Кількість переглядів: 962

Фото без описуЗ 21 лютого 2018 змінилися правила перетинання державного кордону громадянами України, які не досягли 16-річного віку.

Новації стосуються ситуацій, коли місце проживання дитини визначено судом з одним із батьків, а інший із батьків має заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

В такому разі виїзд дитини за кордон в супроводі одного з батьків (усиновлювачів, піклувальників або інших осіб, уповноважених за нотаріально посвідченою згодою) для відпочинку, навчання або лікування здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків. Натомість у пункті пропуску необхідно пред’явити довідку про наявність заборгованості зі сплати аліментів, видану органом державної виконавчої служби. Така довідка видається на вимогу стягувачапротягом 10 днівта дійсна протягом 1 місяця з дня її видачі.

Ці зміни спрямовані на захист прав дітей та вирішення ситуацій, коли той із батьків, який зобов’язаний сплачувати аліменти, не виконує свого обов’язку піклування про дитину, і разом з цим не бажає давати згоду на виїзд дитини за кордон.

 

Вареник Олена Олександрівна, заступник начальника Відділу “Семенівське бюро правової допомоги”

Відділ знаходиться за адресою:смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91-2-43.

Прийомгромадянщоденно з 09.00-18.00 без перерви.Субота, неділявихідний.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора