A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт депутата Полтавської обласної ради Володимира Куцовола

Дата: 27.02.2017 12:58
Кількість переглядів: 1083

Фото без описуПро результати своєї роботи за 2016 рік звітує депутат Полтавської обласної ради, голова Семенівської районної партійної організації Аграрної партії  України Володимир Миколайович Куцовол

Шановні земляки! Ви висловили мені високу довіру представляти інтереси Семенівщини у Полтавській обласній раді. Я постійно працюю над тим, аби дані мною обіцянки в період передвиборної кампанії було реалізовано. Після обрання депутатом свою роботу будував за основними напрямками:

-         робота в окрузі, зустрічі з виборцями, особистий прийом.

-         участь у сесійних засіданнях, робота в постійній комісії Полтавської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин на посаді заступника голови комісії.

Постійний діалог із мешканцями району

За звітний період проведено 40 виїзних прийомів громадян на території Заїчинської, Біляківської, Василівської та Веселоподільської сільських рад Семенівського району та 68 безпосередньо за місцем роботи на території Семенівської об`єднаної територіальної громади.

Прийом громадян здійснюю в останній понеділок місяця на території Заїчинської і Біляківської сільської ради та в останній четвер місяця на території Василівської і Веселоподільської сільської ради (у приміщенні сільських рад). У селищі Семенівка прийом провожу безпосередньо за місцем роботи за адресою вул. Воїнів Інтернаціоналістів 69.

В основному, звернення громадян пов`язані з вирішенням соціально-побутових проблем і наданням матеріальної допомоги. Неодноразово доводилося надавати роз’яснення щодо положень Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Майже у кожному селі жителів хвилювало питання закупівельної ціни на молоко. Проте, основною проблемою як для громадян, так і сільських голів, було оформлення земельних ділянок, що знаходяться за межами населених пунктів. Зокрема, для створення громадський пасовищ та сінокосів.

Завдяки ініціативності та спільним зусиллям депутатського корпусу обласної ради досягнуто компромісу щодо виконання даного наказу відносно обов’язкового погодження із місцевими радами.

Крім того, було прийнято звернення обласної ради до парламенту та уряду  з вимогою передати землі державної власності за межами населених пунктів у розпорядження територіальних громад.

На жаль, це не єдина «земельна проблема», що потребує свого вирішення. Тому обіцяю і на далі докладати максимальних зусиль для їхнього оперативного вирішення в інтересах громади.

Серед інших питань, з якими звертались громадяни – оформлення та нарахування пенсій, субсидій, ремонт доріг, оформлення спадщини, забезпечення онкохворих знеболюючими препаратами, оформлення путівок на санаторно-курортне лікування пільговим категоріям населення.

 

Позитивні напрацювання

За звітний період підготував та подав на розгляд відповідних органів влади та посадових осіб 11 депутатських запитів і звернень. Більшість з них стосувалися надання дозволів на розробку проектів землеустрою сільським радам і громадянам. У результаті було погоджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок Василівській сільській раді (площа 123 га), Веселоподільській сільській раді (площа 173 га)  та Іванівській сільській раді (площа 30 га). Для вирішення питання щодо розміру земельних ділянок для випасання худоби, а саме норми площі ділянки в розрахунку на одну голову худоби, направлено депутатське звернення до Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА. У відповіді вказано, що норма випасу на одну голову худоби складає до 1 га. Даний лист надіслано для керування в роботі начальнику Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області та начальнику Відділу Держгеокадастру у Семенівському районі.

Разом з колегою, депутатом Полтавської обласної ради від Семенівського району (виборчий округ №41) Віталієм Кабачком, протягом 2016 року сприяли залученню 2 млн. 735 тис. грн. на ремонт доріг. Загалом реалізовано 7 проектів з реконструкції доріг: «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Центральній с. Вереміївка»; «Капітальний ремонт дорожнього покриття по провулку Степовому с-ще Семенівка»; «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Транспортній с-ще Семенівка» «Капітальний ремонт  дорожнього покриття  та вулиці Квітневій с-ще Семенівка»; «Капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці ім. М.А. Шудрі с. Паніванівка»; «Поточний ремонт дороги Семенівка – Оболонь – Горошино по території Товстівської  сільської  ради»; «Капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення Вереміївка – Бакумівка – Біляки по вулиці Центральній с. Вереміївка. Крім того, у 2016 році було включено до обласної програми ще 5 об’єктів по ремонту доріг. Але недоречності в проектно-кошторисній документації не дали змогу їх реалізувати.

Разом з Віталієм Івановичем ми домоглися відновлення фінансування з обласного бюджету програми  «Питна вода Полтавщини». Завдяки якій проведено реконструкцію вуличного водогону с. Паніванівка (вартість 500 тис. грн.) та профінансовано буріння артезіанської свердловини в с. Тарасівка (вартість 326 тис. грн.). З метою покращення  доступу до ринку молока у с. Біляки за підтримки ТОВ «Полтавської сільськогосподарської дорадчої служби» було організовано семінар зі створення молочних кооперативів та ферм сімейного типу.

Одним із головних завдань депутатської діяльності вважаю пропаганду здорового способу життя та заняття фізкультурою серед населення. Задля розвитку та популяризації спорту в районі, разом з колегами аграріями, навесні 2016 року створили команду ФК «Семенівка». За підсумками минулорічного сезону команда посіла 6-е місце (основний склад) та 4-е місце (дублюючий склад (юнаки) у першій лізі обласного чемпіонату серед 10 команд. Усіляко підтримую волейбольну команду «Аграрник», яка займає перші місця в районній спартакіаді.

Важливим елементом суспільного життя є культура. Завдяки культурним надбанням народ духовно розвивається, ушляхетнюється, підносить рівень свого світосприйняття. Тому одним із пріоритетів моєї роботи залишається підтримка творчого розвитку талановитих земляків. Разом із сільськими головами та фермерами району організовуємо культурні заходи, «Дні села». «Свята обжинок». З метою збереження та поширення українських традицій, третій рік поспіль проводимо свято для народних колективів «Новорічна коляда». Цьогорічними учасниками традиційного різдвяного фестивалю були колективи: «Гаївчанка» (керівник Галина Німченко, с. Горошине), «Криниця» (керівник Лідія Деркач, с. Веселий Поділ), «Журавка» (керівник Галина Донець, с-ще Семенівка), «Подоляни» (керівник Валентина Денисенко, с-ще Семенівка) і «Резонанс» (керівник Вадим Феніч, с-ще Семенівка), «Чураївна» (керівник Марія Щербина, с-ще Семенівка), «Надія» (керівник Любов Грек, с-ще Семенівка), «Мрія» (керівник Надія Зубренко, с-ще Семенівка), «Вербиченька» (керівник Ніна Микільченко, с. Новоселиця), «Незабудка» (керівник Надія Рубан, с. Греблі) і «Барви» (керівник Олександр Новобранець, с-ще Семенівка).

За сприяння голови Семенівської селищної ради Людмили Милашевич, голови Веселоподільської сільської ради Інни Календар та депутата Полтавської обласної ради Віталія Кабачка було організовано презентацію книги відомого письменника Євгена Положія «Іловайськ», сюжет якої побудований на реальних подіях про війну на Сході України. Це книга про мужність та героїзм українських вояків, які віддали своє життя заради ми. Ще задовго до початку зустрічі зал музичної школи був переповнений глядачами: представниками районної влади, працівниками освітніх установ, учнями Веселоподільської ЗОШ І-ІІІ ст. Інша літературна подія, що відбулася за нашої участі, – видання збірки місцевого письменника, поета, байкаря, сатирика та гумориста Анатолія Пахомова «Сто байок від дяді Толі».

 

Про плани

Серед головних пріоритетів депутатської діяльності на 2017 рік – максимальне сприяння реконструкції та ремонту автомобільних доріг району. Особлива увага буде зосереджена на своєчасній підготовці проектно-технічної документації за для того, аби дороги були відремонтовані в термін.

Безсумнівно, нашій команді є до чого прагнути. У нас багато далекоглядних планів. Я переконаний: все, що оточує людину в державі, усі матеріальні, культурні і духовні блага – повинні служити цій людині, а не навпаки. Передусім, це стосується депутата будь-якого рівня – від сільської ради до Верховної Ради України. Для більш ефективної роботи в окрузі, тісно співпрацюю з органами обласної та районної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, керівниками бюджетних установ. Велика їм подяка за конструктивну співпрацю у вирішенні нагальних питань. Сподіваюся на порозуміння і в подальшому.

Звертаюся до Вас, земляки, громадські активісти, працівники засобів масової інформації! Звертаюся до усіх, хто прагне змін та готовий працювати задля України: я відкритий до співпраці! Звертайтеся з питаннями, проблемами, пропозиціями, програмами. Давайте разом створимо команду Семенівщини, яка здатна змінити на краще ситуацію на нашій рідній землі. Бо чекати, що хтось прийде та за нас щось зробить – не варто!

Депутат Полтавської обласної ради Володимир Куцовол
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора