A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семенівське бюро правової допомоги інформує

Дата: 11.01.2018 13:32
Кількість переглядів: 677

Фото без опису              Семенівське бюро правової допомоги інформує :

        7 січня набув чинності Закон України № 2229-19 "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Закон визначає домашнє насильство як - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Постраждалі від домашнього насильства особи матимуть можливість отримати таку допомогу:  

  1.  надання інформації про їхні права та можливості їх реалізації;
  2. забезпечення доступу до загальних та спеціалізованих служб підтримки для отримання соціальних послуг медичної, соціальної, психологічної допомоги;
  3. надання тимчасового притулку;
  4. забезпечення доступу до правосуддя та інших механізмів юридичного захисту, у тому числі шляхом надання безоплатної правової допомоги;
  5. утворення цілодобового безоплатного кол-центру з питань запобігання та протидії домашньому насильству для забезпечення невідкладного реагування на випадки домашнього насильства.

Допомога постраждалим особам надається за місцем звернення та не залежить від звернення таких осіб до правоохоронних органів чи суду.

Наголошуємо, що у зв’язку з прийняттям цього закону розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Тобто право на захист, здійснення представництва в суді, органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складення процесуальних документів мають відтепер і особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Вареник Олена Олександрівна, заступник начальника Відділу “Семенівське бюро правової допомоги”

Відділ знаходиться за адресою: смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341) 91-2-43.

 Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00  без перерви.  Субота, неділявихідний.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора