Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОСЯТЬ ПОЛТАВЦІВ НЕ ВИХОДИТИ НА ЗАМЕРЗЛІ ВОДОЙМИ

Дата: 01.02.2018 13:39
Кількість переглядів: 803

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

   

 

У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ЧАСТИМИ ПЕРЕПАДАМИ ТЕМПЕРАТУРНИХ ПОКАЗНИКІВ, ТОВЩИНА КРИГИ НА УКРАЇНСЬКИХ ВОДОЙМАХ НАРАЗІ ЗАНАДТО ТОНКА І НЕНАДІЙНА, ТОМУ ВИНИКАЄ ВИСОКА ЙМОВІРНІСТЬ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ, ЗАРУЧНИКАМИ ЯКИХ МОЖУТЬ СТАТИ ЯК РИБАЛКИ, ТАК І ВИПАДКОВІ ПЕРЕСІЧНІ ГРОМАДЯНИ.

    У всіх регіонах рятувальники щодня вирушають до замерзлих річок та озер із профілактичними бесідами, спілкуються із населенням щодо дотримання правил безпеки задля уникнення травматизму та загибелі на воді.

    Зокрема, сьогодні нспекторський склад Семенівського районного сектора ГУ ДСНС України у Полтавській області провели інформаційно-профілактичний рейд із відвідувачами річки Крива Руда смт. Семенівка. Співробітники ДСНС нагадали рибалкам основні правила безпеки перебування на льоду, дотримуючись яких можна уникнути нещасного випадку.

    Рятувальники радили перш ніж ступити на лід, дізнатись про товщину льодового покриву на водоймі. Нагадували, що виходити на лід можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см. Також, необхідно глянути чи не просів лід, бо він завжди тонший там, де впадають теплі стічні води промислових підприємств, ростуть кущі чи очерет, де швидка течія та б’ють джерела. Робити лунки для риболовлі варто на безпечній відстані одне від одного, обов’язково майте при собі міцну мотузку завдовжки 15-20 метрів з петлею на одному кінці та півкілограмовим вантажем – на іншому, два цвяхи або ніж, які допоможуть вибратися на лід, якщо раптом провалитеся. Фахівці Служби наголошували на тому, що не варто виходити на лід поодинці і у нічний час, а вирушаючи рибалити, краще попереджувати рідних куди йдете.

Шановні громадяни!

     З метою попередження нещасних випадків на замерзлих річках та озерах, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас не виходити на кригу і застерегти від цього своїх дітей.

     Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду.

 

    Пам’ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

Матеріал: Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора