A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Донорство крові — почесно і корисно!

Дата: 11.11.2016 15:01
Кількість переглядів: 832

Фото без описуСьогодні донорство - це добровільна, усвідомлена здача крові донором на користь реципієнта (того, хто приймає, отримує).

10 листопада 2016 року в Семенівській ЦРЛ відбулася добровільна здача донорської крові за підтримки Лубенської станції переливання крові. У здачі крові взяли участь працівники Семенівської райдержадміністраці, ЦРЛ, працівники організацій, установ, органів місцевого всамоврядування, та жителі селища Семенівка. Не лишилися осторонь від цієї корисної справи  і працівники Семенівської селищної ради та  КП "Комунпобутсервіс"

 

 

 

Фото без опису   Фото без опису

           Регулярні кровоздачі сприяють контролю кількості заліза, надлишок якого в крові не корисний для організму. Крім того, регулярно здаючи кров, донор «запускає програму» омолодження організму. Чоловіки рідше страждають серцево-судинними захворюваннями, жінки відсувають на кілька років початок менопаузи.

            У донорів за рахунок регулярного оновлення крові набагато стійкіше функціонує імунна система, печінка, підшлункова залоза, травна система. Донори, згідно зі статистикою, живуть у середньому на кілька років довше інших своїх співгромадян. Це обумовлено, крім постійного контролю стану здоров'я, ще й емоційною складовою. Багато людей вже розуміють, що дарувати набагато приємніше, ніж отримувати дари. Дарувати кров часто означає - дарувати життя.

На здачу крові потрібно приходити чистим, у чистій білизні. Донор не повинен  приходити  на кроводачу з ознаками  нежитю, кашлю та з температурою. Перед кроводачею потрібно відпочити: не варто  приходити після нічної зміни або чергування. 
            

           ХАРЧУВАННЯ  ПЕРЕД  ДОНАЦІЄЮ:

За 3 дні не вживати  спиртні  напої. Напередодні, і в день кроводачі не вживати жирну їжу: рослинні жири, тварині жири, молочні продукти, ковбаси, яйця, м'ясо, оселедець, насіння, горіхи, мак, кондитерські вироби, шоколад, банани, морозиво.

            РЕКОМЕНДОВАНО:

Каші та овочеві супи без за жарки, овочі без олії, відварна риба, соки, узвари, чай, білий хліб, макаронні вироби, фрукти – крім бананів. У ранці легкий сніданок: чай або кава з печивом (не жирним).

            Кров донора обстежується на інфекції, які передаються через кров: вірус гепатитів В і  С, сифіліс, ВІЛ – інфекція.

 Донорство крові або її компонентів є нескладною безпечною медичною процедурою, яка виконується в Україні на сучасному обладнанні, надає донорам можливість безкоштовно пройти медичне та лабораторне обстеження, отримати певні пільги і найголовніше — отримати величезне моральне задоволення від того, що своїм вчинком він, можливо, врятував чиєсь життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора