A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

На Полтавщині лютує вірус «Африканської чуми свиней»

Дата: 07.02.2017 15:08
Кількість переглядів: 1021

Фото без описуНа території Полтавської області за останні 10 днів виявлено третій спалах вірусу «Африканська чума свиней».

За результатами досліджень, проведених випробувальним центром державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики  та ветеринарно-санітарної експертизи у патологічних матеріалах виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней в с. Рокита Великобагачанського району, смт. Шишаки Шишацького району, смт. Котельва Котелевського району. Проведені термінові засідання комісії з питань ТЕБ і НС. Визначено зону захисту у радіусі 3-х км та зону нагляду в радіусі 20 км від епізоотичних вогнищ, встановлено 40-денний карантин. З метою обмеження руху транспортних засобів, попередження вивозу продуктів і сировини тваринного походження облаштовані охоронні ветеринарно-поліцейські пости. Для проведення дезінфекції техніки при виїзді із карантинних зон облаштовані  дезбар’єри.

З метою недопущення подальшого розповсюдження вірусу особовим складом ДСНС, Упраління Держпродспоживслужби та ГУ НП проводяться обстеження, огляд та облік домогосподарств. З метою недопущення розповсюдження вірусу серед мисливських угідь проводиться знищення шляхом спалювання туші дикого кабана.

Навколо потужних  підприємств Полтавської області, які займають розведенням та утриманням свиней  створено буферні зони радіусом не менше 3 км, які вільні від поголів’я свиней
Фото без описуДержавна екологічна інспекція у Полтавській області звернулася до Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, ПОДА, районних державних адміністрації відповідних територій, користувачів мисливських угідь суміжних районів щодо розгляду питання депопуляції диких кабанів в неблагополучних щодо АЧС районах та областях загрозливої зони, у тому числі на територіях природно-заповідного фонду.

26 січня за участю Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, представників органів виконавчої влади Полтавської області  відбулась республіканська відео-конференція, де було розглянуто питання щодо ситуації з африканською чуми свиней в регіонах України. Під час розмови Тарас Кутовий повідомив присутніх про те, що вже найближчим часом буде створено мобільні групи для боротьби з АЧС на базі Держпродспоживслужби і Національної Поліції. Наразі ведуться перемовини з міжнародними партнерами стосовно забезпечення груп мобільними крематоріями, аби вони могли реагувати на спалахи захворювання швидко і якісно.

За даними ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора