A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Підсумки ХІХ сесії Полтавської обласної ради

Дата: 19.04.2018 08:00
Кількість переглядів: 557

Підсумки 19 сесії Полтавської обласної ради: скільки коштів отримає Семенівщина після внесення змін до показників обласного бюджету на 2018 рік?

Минулого четверга, 12 квітня, в м. Лохвиця відбулося пленарне засідання 19 сесії Полтавської обласної ради під головуванням Олександра Біленького. Участь у його роботі взяли і народні обранці від Семенівщини – Віталій Кабачок (виборчий округ №41) та Володимир Куцовол (виборчий округ №42). Загалом, із урахуванням зауважень і пропозицій депутатів, було прийнято рішення з 97 (81 основних і 16 додаткових) питань порядку денного сесії. Деякі з них прямо та опосередковано стосуються Семенівського району. Про них розповімо детальніше.
Одним із головних питань поточної сесії Полтавської обласної ради було внесення змін до показників обласного бюджету на 2018 р. за рахунок залишків бюджетних коштів на початку року, трансфертів із державного місцевим бюджетам, перерозподілу бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів обласного бюджету. Результатом його розгляду стало затвердження низки важливих для Семенівщини видатків із обласного бюджету, що будуть спрямовані на розвиток нашої території. 
Для утримання закладів освіти та охорони здоров`я до бюджету району надійде дотація в розмірі 674 700 грн. Така ж дотація в розмірі 155 700 грн. надійде до бюджету Оболонської ОТГ. Щоправда, ймовірніше за все, депутати об’єднаної територіальної громади рішенням сесії в кінцевому рахунку передадуть її районному бюджету, адже за рахунок останнього сьогодні продовжують фінансуватися школи у с. Оболонь та с. Іванівка.
Згідно із прийнятими змінами до бюджету області на 2018 р., Семенівська ОТГ отримає субвенцію в розмірі 1 227 760 грн. для придбання шкільного автобуса. Крім того, до районного бюджету буде спрямовано субвенцію в розмірі 323 698 грн. для державної підтримки осіб із особливими освітніми потребами. У той же час, бюджет Оболонської ОТГ отримає для реалізації аналогічних завдань 47806 грн., а бюджет Семенівської ОТГ лише 23903 грн.
Також згаданим рішенням затверджено виділення коштів місцевим бюджетам для втілення громадських ініціатив, що перемогли на минулорічному конкурсі проектів «Бюджет участі Полтавської області». Як наслідок, 25 500 грн. надійде до районного бюджету і 49 700 грн. – до бюджету Семенівської ОТГ.

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами "ГолосГромади"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора