A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ РОБОТИ З СІМ’ЯМИ/ОСОБАМИ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

Дата: 18.05.2018 10:07
Кількість переглядів: 842

Фото без опису17 травня проведено розширене засідання комісії з питань роботи з сім’ями/особами, які перебувають у складних життєвих обставинах.

На порядок денний винесено питання:

1. Про заходи щодо захисту прав та інтересів дітей, які проживають у сім’ях, в яких батьки не виконують належним чином свої батьківські обов’язки (інформувала Ж.Омельченко – начальник відділу соціальної підтримки сім’ї, дітей та молоді);

2. Про стан виховання та догляду за дітьми в сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах (інформували фахівці із соціальної роботи Т.Чернета, С.Палій, А.Балацирь, М.Голодна, Л.Кузніцова, В.Політько, В.Сірченко).

В роботі комісії взяли участь селищний голова Л.Милашевич, заступник селищного голови з соціальних та гуманітарних питань А.Оніпко, в.о. старост Веселоподільського, Липнягівского, Степанівського, Товстівського, Вереміївського старостинських округів, представники служби у справах дітей, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Семенівського НВК №1, Семенівського відділення поліції, відділів селищної ради.

З 20-ти родин, запрошених на засідання, з’явились 18. З батьками проведено спільну бесіду та в індивідуальному порядку опрацьовано проблемні питання.

По кожній сім’ї членами комісії прийнято відповідне рішення. Батьків попереджено про необхідність належного догляду та виховання дітей, належне виконання  батьківських обов’язків; забезпечення дітей одягом, взуттям, які відповідають сезону та потребам дитини; продуктами харчування; канцтоварами; засобами гігієни; ліками (за потреби), книгами, іграшками та іншими речами, необхідними для повноцінного розвитку; необхідність наведення порядку в будинку та на подвір’ї, проведення ремонту (за потреби), дотримання санітарно-гігієнічних норм; змістовне проведення дітьми літніх канікул; неприпустимість залишення дітей без нагляду, витрачання не за призначенням державної соціальної допомоги на дітей, зловживання алкогольними напоями, жорстокого поводження, проявів насильства щодо дітей.

У випадку недотримання рекомендацій, наданих членами комісії, відсутність власних зусиль щодо подолання складних життєвих обставин, питання про виконання батьківських обов’язків буде винесене на засідання виконавчого комітету Семенівської селищної ради (ОТГ) – органу опіки та піклування, та прийняте відповідне рішення щодо захисту прав та інтересів дітей.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора