A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

РЕКОНСТРУКЦІЮ КУ "БУДИНОК ЗАХИЩЕНОЇ СТАРОСТІ" НАРЕШТІ ЗАВЕРШЕНО

Дата: 17.08.2018 16:12
Кількість переглядів: 921

Фото без опису17 серпня 2018 року - важливий день в історії Семенівської ОТГ.

Саме цього дня відбулося відкриття КУ "Будинок захищеної старості". 
Заклад знаходиться в приміщенні колишнього дитячого садочка за адресою: с-ще Семенівка, вул. Добівська, 12. На його відновлення було витрачено понад 5 млн. 400 тис. грн. із бюджетів різних рівнів. 
У приміщенні є 2 одномісних та 9 двомісних номерів, які розподілені по секціях (2 номери в 1). Шпалери у кімнатах підібрані різних кольорів та фактури, аби в мешканців не виникало відчуття, що вони знаходяться в медичній палаті. Із предметів інтер’єру: новенькі ліжка, шафи та приліжкові тумби. У кожній секції є окремий санвузол, у якому розміщуються унітаз, неподалік якого кнопка виклику чергового, душова кабіна та бойлер.
Перед прийомом на проживання до будинку усі новоприбулі мають пройти санпропускник, де є ванна, душова кабіна, бойлер та кушетка.
У закладі є кухня, оснащена за останнім словом техніки. Тут є два холодильники, мікрохвильова піч, машина для миття посуду. Поруч знаходиться обідня зала, яка скоріше нагадує затишне кафе.
Також в установі є пральня, де установлено дві пральні машини-автомат. Окремо виділені кімнати для обслуговуючого персоналу, кабінет для медсестри та адміністрації закладу.
Окраса закладу – його фойє. Тут все оздоблено у пастельних тонах, а на стінах зроблені витіюваті візерунки із ліпнини. Цю красу створила керівник студії образотворчого мистецтва «Золота палітра», що діє при Семенівському НВК №2, Жанна Романенко. Крім того, тут стоїть зручний диван, а на стіні висить великий плазмовий телевізор.
Особливу увагу приділили облаштуванню території навколо Будинку. Будівля по всьому периметру огороджена європарканом, на в’їзді встановлено ліхтарі, прокладено доріжки для прогулянок. Подвір’я закладу прикрашає величезний квітник. Як бачимо, забезпечено всі умови, аби майбутні мешканці почували себе максимально комфортно.
«Будинок захищеної старості» розрахований на 20 мешканців.

За матеріалами "ГолосГромади"

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора