A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Учора в Семенівській об’єднаній територіальній громаді відкрили перший в Україні, відкритий в об’єднаній територіальній громаді, Будинок захищеної старості.

Дата: 18.08.2018 11:00
Кількість переглядів: 853

Нарешті в нас свято — ми відкриваємо Будинок захищеної старості. Сподіваюсь, що людям, які тут перебуватимуть, сподобається”, – сказала голова Семенівської об’єднаної територіальної громади Людмила Милашевич.

На відкриття Будинку завітало чимало гостей: голови ОТГ Полтавщини, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА, депутати Полтавської обласної ради, директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування та мешканці громади.

Вітаю вас з такою визначною подією, адже соціальна підтримка людей, особливо похилого віку,це дуже важливо”, – сказала директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Піснею гостей вітали голова Семенівської об’єднаної територіальної громади Людмила Милашевич та зразковий дитячий хореографічний ансамбль «Фурор».

Вітаємо вас зі святом. Хочемо подарувати бактерицидні лампи для вашого Будинку захищеної старості.. Подарунки — це добре, але не головне. Головне — це розбудова фінансово спроможної та комфортної для проживання Семенівської об’єднаної територіальної громади”, – привітала громаду директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Балибіна.

Для реалізації Проекту залучені кошти з ДФРР, бюджету Семенівської ОТГ та кошти депутатських фондів депутатів Полтавської обласної ради від району: Віталія Кабачка, Володимира Куцовола.

“Будинок захищеної старості розрахований на одночасне перебування 30 осіб. Для яких створені ідеальні умови: комфортне проживання, медичний супровід та змістовне дозвілля. Головне, щоб люди, які тут перебуватимуть, поважали та підтримували одне одного”, – розповіла директор Комунальної установи “Будинок захищеної старості” Любов Вакула.

У Будинок можуть потрапити безоплатно – одинокі люди та неодинокі — на платній основі. Також при наявності місць, прийматимуть і людей з інших громад.

Це дуже добре, що про одиноких мешканців нашої громади є кому потурбуватись. Бабусі й дідусі громади відтепер знають, що не залишаться самі”, – сказала мешканка Семенівки Тетяна Куцовол.

Програма “U-LEAD з Європою” долучився до консультування посадових осіб Семенівської ОТГ під час підготовки проекту для фінансування з ДФРР.

За матеріалом "ОКІА "Новини Полтавщини"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора