A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Святковий концерт присвячений Дню села Товсте

Дата: 19.08.2018 19:52
Кількість переглядів: 1219

Я пишаюсь рідним краєм.

Виноградом, садом, гаєм.

Гарним урожаєм.

Родом батька, родом мами

Людьми рідної землі

Серед лугів село моє чудове

Там на світанку запахи медові

Теплом вітрів овіяні вони

У цьому краї народились ми!

Сьогодні, 19 серпня, жителі та гості села Товсте відзначали свято День села. Цю дату було обрано не випадково, адже саме 19 серпня християни відзначають православне свято яблучний спас.

Віддати шану рідному селу зібралася велика родина мешканців сіл Товсте, Бадьорівка та Слюзівка.

До Товстівського будинку культури, щоб розділити радість свята з жителями громади завітали: заступник селищного голови з соціальних та гуманітарних питань Алла Оніпко, виконуючі обов’язки старост Вереміївського старостату Анатолій Антипчук, Веселоподільського старостату Інна Календарь, Липнягівського старотату Юрій Стеценко, Степанівського старостату Олександр Іващенко, депутат Полтавської обласної ради, директор ТОВ «Агріс» Володимир Куцовол, депутат Семенівської районної ради, директор ФГ «Товсте» Андрій Скрипка, директор ФГ «Проскурня» Анатолій Проскурня, депутат Семенівської селищної ради від села Товсте Світлана Бибик, господиня Товстівської громади Надія Ворона, яка за сумісництвом була ведучою свята. Гості привітали жителів села та побажали їм доброго здоров’я, добробуту, благодатної долі, щедрих врожаїв, процвітання сільській громаді та божого благословення їй та її жителям.

В концертній програмі брали участь: народний фольклорно- етнографічний ансамбль «Журавка» керівник Галина Донець, народний фольклорно- етнографічний ансамбль «Подоляни» керівник Станіслав Стрижеус, зразковий дитячий хореографічний колектив «Фурор» керівник Олена Перлова, подружжя Валентини та Сергія Черненків, Іван Мороз, Ігор Сажко та Микола Буланий.

Надія Ворона та Тетяна Литовченко допомогли присутнім поринути до сивої давнини села, розповіли про добре, радісне та сумне, про зміну володарів та правителів, про розростання села та про його довгий вік.

Не оминули увагою єдиного ветерана Великої Вітчизняної війни Григорія Прокоповича Олексашенка та Олексія Федоровича Сливенка, який нажаль не дожив до сьогоднішнього свята. Учасника бойових дій на сході нашої держави Максима Безсмертного, який за покликом серця став на захист України. Односельців- ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Олександра Павловича Білаш та Михайла Івановича Чопея, який нажаль пішов з життя. Нагадали, що найстаршою жителькою села є дев’яносто одно річна Парасковія Григорівна Курочка, надзвичайно добра та трудяща жінка. З приємністю оповістили, що до сільської родини лелеки принесли дитину- Богданку Дударьову. Згадали про випускників школи, яких в цьому році троє- Богдан Безсмертний, Таня Сивокінь та Шура Рябенко.

«А час летить, від вечора до рання

В минуле вже немає вороття

Наш потяг мчить з республіки «Навчання»

В республіку дорослого життя».

Розповіли про пари, які в цьому році відсвяткували свої золоті ювілеї подружнього життя- Іван Іванович та Євгенія Яківна Литовченки, Володимир Федорович та Ганна Дмитрівна Стародуб, здобутком їхнього подружнього життя є прекрасні діти та чудові онуки. Подружжя Олени Іванівни та Олега Михайловича Кривенків, які в цьому році відсвяткували двадцять п’яту річницю подружнього життя. Згадали про людей праці, колишніх колгоспників, працівників ферми та поля, водіїв, трактористів та різноробів, які щоденно несли свій вклад на олтар доброї слави свого села. Були сказані щирі слова подяки працівникам обслуговуючої сфери- завідуючій поштовим відділенням Наталії Рашпиль,  листоноші Лідії Чанишевій, соціальному працівнику Марині Невкритій, медичним працівникам Ользі Бибик та Тетяні Реві а також продавцям Галині Бабенко та Лесі Косяченко, які не зважаючи ні на холод ні на спеку поспішають до мешканців села, щоб принести пресу, надати допомогу та забезпечити необхідними товарами. Привітали людей які відсвяткували свої ювілеї, та згадали односельців, які тільки будуть їх святкувати. Розповіли про вироби, які були представлені в холі будинку культури, та їх творців- Григорій Кобильченко, Яна Бибик, Григорій Гузик, Оксана Гребінченко, вироби вихованців Товстівського КЗДО «Капітошка» та учнів Товстівської ЗОШ.

 «З днем села сердечно та щиро вітаю Вас. Доброго Вам здоров’я, добробуту, благодатної долі, щедрих врожаїв, процвітання величному нашому роду і божого благословення»- зазначила у своєму виступі господиня села Надія Ворона.

Висловила щиру подяку спонсорам свята- виконавчому комітету Семенівської селищної ради на чолі з Л. Милашевич, ТОВ «Агріс» директор В. Куцовол, ФГ «Товсте» директор А. Скрипка, ФГ «Проскурня» директор А. Проскурня, ДП «Шанс» та ФГ «Дослідне» директор В. Мокляк, ФГ «Оберіг» директор А. Сидоренко, ФГ «Смага» директор А. Смага, ФГ «Греблянське», ФГ «Слюзівське», ФГ «Бадьорівське», ФГ «Відродження», ФГ «Нове життя», ТОВ «Обрій», Олександру Скрипці та Валерію Тур. За безкоштовні атракціони, подарунки, за смачну кашу зварену учасницями ансамблю «Зорецвіт», за шашлик, який майстерно приготували Євгеній Горошинський та Володимир Календар. Працівникам громадських робіт, які наводили порядок на території села- Олені Михайлюті та Станіславу Марченку, учасникам самодіяльності.

Відбувся традиційний розіграш лотереї, під час якого всіх охочих пригощали смачними наїдками.

На протязі всього дня на території будинку культури працювали атракціони для наймолодших глядачів, з солодкою ватою, попкорном, надувними гірками та батутом.

Свято пройшло в невимушеній святковій атмосфері, залишило в душах людей приємні спогади, гарний настрій та надію на краще майбутнє села.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора