A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Процедура отримання свідоцтва про народження дитини, яка народилася на тимчасово окупованій території України

Дата: 24.08.2018 12:08
Кількість переглядів: 499

Фото без описуДля отримання свідоцтва про народження дитини, яка народилася на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України (АР Крим, м. Севастополь та окремі райони Луганської та Донецької областей),необхідно:

       Подати до будь-якого суду (за межами такої території незалежно від місця проживання заявника) заяву про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, а разом з нею — належні докази.

Судовий збір за подання таких заяв до суду не справляється відповідно до п.21 ч.1 ст.5 ЗУ “Про судовий збір”.

Заява подається батьками дитини, родичами, їх представниками чи іншими законними представниками дитини, і в ній повинно бути зазначено:

1) який факт заявник просить встановити та з якою метою;

2) виклад доказів, що підтверджують факт народження дитини, місце і дату та вказують на імена батьків (доказами у справі можуть бути письмові докази: оригінали чи копії медичних документів, у тому числі документи, складені на тимчасово окупованій території; пояснення заінтересованих осіб, їхніх представників, покази свідків, речові докази, висновки експертів).

Така справа розглядається судом невідкладно з моменту надходження відповідної заяви.

За результатами розгляду заяви суд постановляє рішення про встановлення факту народження дитини із зазначенням відомостей про батьків, дату і місце народження дитини; або (у разі неналежної форми заяви або відсутності вказаних у заяві документів) про повернення заяви; або (у разі недостатності доказів) про відмову. Суд має роз'яснити порядок оскарження рішення та невідкладно видати копію рішення заявнику (у разі відсутності заявника під час проголошення рішення копію рішення про встановлення факту народження суд надсилає до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем постановлення рішення для державної реєстрації народження).

Для отримання свідоцтва про народження заявник подає до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану копію рішення суду про встановлення відповідного факту та паспорт громадянина України.

Важливо!

У разі посилання на свідчення свідків заявник повинен переконатись, що вони зможуть з’явитися до суду у день подання заяви про встановлення факту.

До заяви подаються докази, що підтверджують викладені у заяві обставини.

Відділ “Семенівське бюро правової допомоги” Кременчуцького місцевого центру з надання безплатної вторинної правової допомоги

Відділ знаходиться за адресою:смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91-2-43.

Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00  без перерви.  Субота, неділявихідний.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора