A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

День ветерана та Міжнародний День людей похилого віку

Дата: 01.10.2018 14:39
Кількість переглядів: 406

«Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою.

Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів.»

І. О. Решетовська

 

Сьогодні, 01 жовтня відповідно до Указу Президента України №1135/2004 від 29. 09. 2004року в Україні  відзначають День ветерана, який установлений з метою   посилення   уваги  до  потреб  старшого  покоління, забезпечення  належного  соціального  захисту  ветеранів   та   на підтримку    ініціативи    громадських    організацій    ветеранів. Також з ініціативи ООН цього ж дня  у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку.  

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли і зробили найбільший внесок у розгром гітлерівського фашизму. Цього не маємо забувати.

З нагоди Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня Ветерана виконавчий комітет Семенівської селищної ради бажає всім радості, довголіття, миру та злагоди у ваших родинах. Нехай в цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові.

 

Із святом Вас!!! Щастя, добра, благополуччя, міцного здоровя вам та вашим рідним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора