A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Зі святом!

Дата: 14.10.2018 08:16
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

14 жовтня для українського народу має важливе значення, адже цього дня ми відзначаємо три важливих для нашого народу свята: християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці,  День Українського козацтва та День захисника України.

         Свято Покрови Пресвятої Богородиці – одне з найбільш шанованих християнських свят в Україні. У цей день традиційно моляться про захист своєї оселі, своєї родини та рідної землі.

А оскільки українські козаки надзвичайно шанували християнські традиції та вважали Покрову одним з найбільших свят, то і для них 14 жовтня виявилось визначною датою. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрови Пресвятої Богородиці, з її іконою. Саме у цей день вони святили свою зброю, яку шанували не менше ніж національні традиції.

Тож символічно, що саме в цей день Указом Президента України від 07.08.2018 року № 966/99 14 жовтня в Україні запроваджено святкування Дня захисника України.

Це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, водночас стало загальним святом усіх чоловіків. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

Тож у цей світлий день бажаємо особистого щастя, сімейного затишку, козацького здоров'я, невичерпної енергії та миру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора