A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Історична конференція

Дата: 27.10.2018 08:32
Кількість переглядів: 448

Вчора, 26 жовтня, в залі засідань Семенівської районної ради відбулася історична конференція, присвячена 75-й річниці звільнення України від нацистської окупації. Захід відбувся за ініціативи голови літературного кафе «Рідне слово» Олександра Коська, яке працює при районній бібліотеці, та за безпосередньої участі голови ради ветеранів Любові Мазанько.

На заході були присутні голова районної ради Віктор Юрченко, учні та вчителі Семенівського НВК №1 ім. М.М. Хорунжого та Семенівського НВК №2, представники ЗМІ та громадськість.
Про окупацію Семенівщини військами нацистів у вересні 1941 року доповідав Олександр Косько. Леся Дорошенкова розповіла присутнім про Семенівщину в роки нацистської окупації 1941-1943 років. та історію поховання закатованих радянських військополонених, мирних жителів, підпільників і євреїв.
Катерина Кущенко детально ознайомила аудиторію з історичними фактами, які стосуються трагедії у селі Великі Липняги. На завершення виступила Любов Мазанько. Вона розповіла про визволення Семенівського краю від нацистів 23 вересня 1943 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора