A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

День української писемності та мови у Семенівському НВК № 1

Дата: 10.11.2018 14:48
Кількість переглядів: 422

Фото без описуВчора, 09 литопада, у НВК № 1 ім. М. М. Хорунжого Семенівської селищної ради відбувся День української писемності та мови, який пройшов цікаво і змістовно. Перед початком уроків усі бажаючі створили віночок народної мудрості, стрічки якого присвятили нашій рідній мові.
На першому уроці для учнів 2 і 4 класів пройшов урок-мікс «Мова нас єднає», який провели класоводи Спіранська О.І., Білюга Н.В. та бібілотекар Вовк В.В. з учителями інформатики Ярмоленко В.С., Гаврись С.М.

У цьому році започаткували новий проект – шкільний хіт-парад української пісні з красномовним ведучим – Сокрутою Олександром. Учні 9-11 класів спробували себе в ролі поетів-піснярів: на музику відомих пісень поклали власні поетичні рядки. Учні 5-11 класів, учителі та працівники школи взяли участь у голосуванні за композицію, яка сподобалася.

Після уроків відбувся гала-концерт. Переможцями шкільного хіт-параду української пісні стали учні 11-Б класу. Приз глядацьких симпатій за виконання власного хіта отримали учні 11-А класу. Директор школи привітав переможців і вручив нагороди. Гучними оплесками глядачі концерту вітали всіх учасників хіт-параду. Отриманий досвід, непереборне бажання створювати поетичні рядки до улюбленої музики обов’язково увінчаються успіхом у новому році. 

Велика подяка всім, хто долучився до створення хітів.

Учні 5-11 класів написали й естетично оформили літописи своїх класів. Хочеться відмітити 5-А клас (кл. кер. Дунай О.М.), 10–Б (Заложчик З.В.) та 5-Б (Коцюрбак О.М.) за оригінальність оповіді; 7-Б (Чорнобай Л.М.), 8-Б (Коверя Ж.А.) та 11-А (Ярмоленко В.С.) - за креативну ідею; 7-А (Харченко І.Ю.), 6-Б (Погребняк Н.С.) та 10-А (Капуста А.А.) - за цікавий ілюстрований матеріал; 9-А (Поліновська К.Г.) – за фольклорну віршовану оповідь; 8-А (Федорів О.А.) та 9-Б (Гаврись С.М.) – за найкращий розподіл опису за «гранями»; 11-Б (Махно В.І.) та 6-А (Голодна В.М.) – за найбільш образні та емоційні літописи.

Ці літописи в майбутньому стануть неоціненним матеріалом, згадкою про шкільне життя під час зустрічі випускників. Кожен захід у нашому НВК – це крихітка праці вчителів, дітей, батьків заради успішної реалізації мети. А кожне успішне завершення справи – це вдалий старт для початку нової. Тож нових цікавих ідей, рішень, невичерпної енергії, завзяття й творчого натхнення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора