A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Закладення паркової зони на території Семенівського НВК № 2

Дата: 10.11.2018 15:34
Кількість переглядів: 413

Фото без описуТериторія шкільного подвір’я давно потребує ландшафтної реконструкції, тим більше є місцина за школою, яка взагалі перетворилася на пустку. Вона межує зі стадіоном та ігровим майданчиком. Поряд дорога, хоч і не з інтенсивним рухом, та все ж певні викиди речовин є. Було вирішено тут створити паркову зону, але вона повинна мати незвичайний вигляд, з формами дерев і кущів, що будуть підстригатися і формувати незвичну крону. Рішення створити парк досить актуальне тому, що створення паркової зони такого стилю є засобом забезпечення безпосередньої участі школярів в озелененні навколишнього освітнього простору. 

Учні проявлятимуть свої творчі здібності у процесі дизайнерського перетворення пришкільної ділянки. Стаючи учасниками проекту, школярі спробують себе в різних соціальних ролях, що сприятиме їх подальшої успішної соціалізації в суспільстві. 

Постало друге питання – де взяти посадковий матеріал. Рішення прийшло вчасно – М. І Козлов, працівник НПП «Нижньосульський» під час чергового візиту до школярів привіз 19 саджанців ялин та беріз. На канікулах зібралися небайдужі і висадили першу партію саджанців. Це учні Новосьол Олександр, Тараненко Данило, Шенцев Тимур, Бахаутдінов Денис, Гора Лариса, Черкесенко Олександр, Лукіна Олександра, Терещенко Артем, Шевцов Роберт, Сергієнко Тамара, Гавриленко Максим.

Щоб придбати екзотичні рослини учитель біології В. І. Буряк відвідала відомі ботанічні установи – Сирецький дендрологічний парк, ботанічний сад ім. ак. Фоміна університету Шевченка. Нею були привезені рослини з відкритою кореневою системою та у контейнерах. Рослини вже висаджені у парку та у траншеї для дорощування. Щоб мати посадковий матеріал дуба, посадили у відкритий грунт жолуді Дуба шарлахового та дуба червоного. У горщики висадили насіння реліктової і ендемічної рослини – Гінкго дволопатевого.
Криворудський рекреаційний центр зробив свій внесок у розширення видового різноманіття – подарували саджанці катальпи, золотого дощу, барбарису. Навесні візьмемо у них саджанці кущів, вони мають гарно квітувати протягом вегетативного періоду.

Протягом тижня всі рослини були висаджені і политі учнями . За зиму нам треба підготувати таблички з підписами видових назв рослин.
Маємо надію, що через декілька років ця паркова зона стане місцем відпочинку учнів і жителів мікрорайону. У перспективі також створення «втопленого саду», але для цього потрібна допомога громади.

Учні та педагогічний колектив школи дякують всім, хто допоміг з посадковим матеріалом, надавав допомогу у висаджені саджанців, навчав це робити вірно.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора