A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Будівництво елеватора

Дата: 26.11.2018 16:43
Кількість переглядів: 1175

Спорудження сучасного елеваторного комплексу таких масштабів - важливий крок у майбутню розбудову Семенівщини, - саме так вважає Костянтин Пишний, керівник проекту будівництва пункту накопичення і зберігання зернових та олійних культур.

Для будівництва пункту зберігання зерна місце було обране невипадково. По- перше, через цілий ряд причин колись не вдалося зберегти процвітаючий Веселоподільський цукровий завод. Тож агропромхолдинг «Астарта Київ», який є його власником, відчуваючи відповідальність перед жителями райцентру, вирішив побудувати новий об’єкт на місці старого підприємства. Другим важливим фактором стало вигідне географічне місце положення майбутнього елеватора. Вибір цієї локації обумовлений як логістичними перевагами, так і потребою в додаткових елеваторних потужностях на Полтавщині. Поруч проходить залізна дорога (станція Веселий Поділ) та автомобільна дорога державного значення Т 17- 16 (Кременчук – Семенівка - Хорол). До елеватора вже проклали оновлену залізничну колію та планують будівництво власного залізничного депо, тож питання логістики практично вирішене. Крім того, на Семенівщині немає подібних сучасних підприємств такої величини, найближчий до нас елеватор ТОВ Нібулон знаходиться у місті Глобине.

 Основні роботи розпочалися на початку вересня цього року. Закінчити будівництво планується у кінці травня 2019 року. Для того, щоб у такі стислі терміни спорудити елеватор, майже цілодобово на території працює 462 робітники. Кількість техніки взагалі важко перелічити, самих лише будівельних кранів задіяно аж сім. Особливу увагу тут приділяють не лише швидкості будівництва, а й, насамперед, якості.для цього співпрацюють із такими провідними фірмами, як: ТОВ “Хауз Бетон”, ТОВ “MsBud”, ТОВ “Кода”, ТОВ “ВаріантАгроБуд”.

Варто наголосити, що зерносховище призначене для одночасного зберігання 120 тисяч  тонн зернових та олійних культур, оснащене сучасним технологічним обладнанням, що дозволятиме максимально якісно і оперативно готувати зерно до зберігання. Крім того, за 24 години елеватор буде здатний прийняти понад 200 вантажівок із зерном. В планах на наступний рік збільшення потужностей елеватора, й доведення їх до 150 тисяч тонн. Костянтин Пишний запевняє, що це - найбільший елеватор, який будується в «Астарті».

На комплексі зможуть працювати близько 150 чоловік. Місцеві мешканці матимуть можливість працювати інженерами, бухгалтерами, економістами,трактористами, механіками, лаборантами, різноробочими тощо. Для селища, в якому населення близько 6 500 тисяч, 150 нових робочих місць - доволі суттєва цифра.

Фірма також потурбувалася й про екологію, адже закуплено обладнання передових європейських виробників Petkus, Strahl. Дані елеватори мають велику потужність: одна сушарка за одну годину може сушити вісімсот тонн ранніх зернових  або чотириста тонн кукурудзи, яких на підприємстві  буде дві. Виробничий підрозділ буде оснащено лабораторією, яка вестиме моніторинг якості зерна. Зерно доводитиметься до експортних стандартів і реалізовуватиметься не лише на території України, але й за кордон.  На сьогоднішній день підписані контракти на поставки зернових у Бразилію, Китай, Ліван деякі країни Африки та інші.

За словами Костянтина Пишного: Це буде сучасний високотехнологічний комплекс, який надаватиме повний спектр послуг з очищення, сушіння, зберігання та відвантаження зерна. На елеватор можна одночасно приймати зернові не тільки різних культур, але й різної вологості. Пункт накопичення і зберігання зернових та олійних культур відкриває нові можливості ефективного господарювання та довгострокового взаємовигідного партнерства із сусідніми підприємствами та фермерами. До того ж, громада отримає нові робочі місця, покращиться інфраструктура селища, зявляться додаткові надходження до бюджету”.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора