A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2018 14:01
Кількість переглядів: 454

Фото без опису1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

Вчора, 30 листопада, в рамках відзначення Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом у актовій залі  Семенівського навчально - виховного комплексу №2 Семенівської селищної ради пройшла зустріч 8 - 10 класів із лікарями Семенівської ЦРЛ - В.Ф. Мартус (лікар-інфекціоніст), В.С. Передирієм (лікар-нарколог) та директором Семенівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді К.М. Ніколенко. Вони провели бесіду з учнями старших класів на тему: «СНІД та його профілактика. Що треба знати, щоб захистити себе?». У ході заходу розкрито поняття «ВІЛ», «СНІД» і його вплив на організм людини, роз’яснено способи передачі вірусу та методи особистого захисту. Під час свого виступу В.Ф. Мартус та В.С. Передирій пропагували здоровий спосіб життя, доводили учням важливість здоров’я для людини, переконували в тому, що життєвий вибір залежить від людини. Учні отримали буклети, листівки та червоні стрічки – символ усвідомлення людьми проблеми СНІД, солідарності з тими, кого епідемія СНІДу торкнулась особисто, протесту проти дискримінації та суспільної ізоляції людей, що живуть з ВІЛ/СНІД.

Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора