Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Профілактика проявів шкільного БУЛІНГу»

Дата: 05.12.2018 09:11
Кількість переглядів: 350

Фото без описуОднією з актуальних проблем, які стоять перед сучасним українським суспільством, є профілактика та подолання будь-яких проявів насильства щодо дітей та молоді.
Так, 3 грудня,у Семенівському навчально- виховному комплексі № 1 ім. М. М. Хорунжого Семенівської селищної ради, в рамках акції «16 днів проти насильства» класний керівник 11-Б класу разом із соціальним педагогом провели профілактичний захід на тему: «Профілактика проявів шкільного БУЛІНГу».

У ході заняття учні ознайомилися з поняттям, формами та структурою булінгу, зрозуміли почуття жертви, та поведінку агресора. І найголовніше, разом знайшли шляхи виходу зі складної ситуації.

Будь-який школяр несподівано для себе може опинитись у ситуації, коли його ображають, висміюють чи бойкотують, або ж навпаки, може сам приєднатися до тих, хто знущається над іншою дитиною.

Це явище прийнято називати «шкільним булінгом».
Наслідки булінгу можуть бути різноманітні. Їх жертви зазнають чимало страждань. Це і зниження самооцінки, поганий сон та апетит, тривожність, вживання алкоголю, паління, думки про самогубство та інші.

Як бачимо явище булінгу є поширеним, але в наших силах його зупинити і не лишатися осторонь. Адже слід пам'ятати, що сьогодні ти - спостерігач, а завтра - жертва…
Отож, давайте будемо людяними,чемними та привітними з тими хто нас оточує, шануймо один одного і тоді все те добре, що ми зробили, вернеться нам сторицею,і,можливо,тоді в цьому світі стане більше тепла,радості та щирих посмішок.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора