A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Заходи з нагоди 205 річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка в Семенівському навчально-виховному комплексі №2

Дата: 13.03.2019 16:51
Кількість переглядів: 404

Фото без опису11 та 12 березня, у Семенівському навчально- виховному комплексі № 2 Семенівської селищної ради були проведені дні вшанування пам’яті національного генія, народного поета України – Тараса Григоровича Шевченка.
З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова відбулася низка різноманітних заходів.

Розпочалися урочистості з радіолінійки, присвяченої 205 річниці від дня народженням Тараса Шевченка, яку підготувала Скрипніченко Л.Г. На уроках української мови вчителі провели «Хвилинки Кобзаря». У 1-А (класовод Іващенко Л.М.) та 1-Б (класовод Чередник В.А.) класах було проведено виховні заходи на тему: «Т.Г. Шевченко – великий син України».

Минуло 205 років від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Свідченням цього став конкурс читців «Тарасовими шляхами», проведений учителями української мови і літератури Скрипніченко Л.Г., Шевченко О.В. та Черкесенко В.А. Найкращими читцями стали Гора Лариса, Дем’яненко Наталія, Телешун Дар’я, Макаренко Вікторія, Лісняк Іванна, Білокур Вероніка, Михасько Дарина, Данилова Аліна, Наталенко Каріна, Снігирь Олена.

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Ці та інші заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.

Та ще раз переконатися, що:

Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора