Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Протипожежні заходи.

Дата: 16.08.2019 09:16
Кількість переглядів: 334

Семенівська селищна рада повідомляє, що органам державної виконавчої влади дано доручення, за наслідками наради у в.о. голови ОДА, провести інформаційно-роз*яснювальні заходи щодо недопущення спалювання стерні після завершення збирання сільськогосподарських культур.
Це викликано тим, що на сьогоднішній день дуже гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття.
Незважаючи на заборони, щороку із завидною постійністю на полях спалюється стерня або солома після збирання врожаю, що призводить до збіднення вмісту гумусу в грунті, знищення біорізноманіття, тваринного світу, виникає загроза виникнення пожеж в полезахисних лісових смугах, лісах, а іноді й травмування або загибелі людей.
При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, внаслідок чого знижується біологічна активність грунту. Разом з стернею вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла суттєво підвищити врожайність у наступні роки, а на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур*яни.
На території Семенівського району знаходяться торфовища, які під час літньої спеки та бездумного втручання людей, шляхом підпалу сухої трави, спричиняють затяжні пожежі.На гасіння таких пожеж витрачаються великі кошти та значні зусилля пожежних рятувальних служб. Дотримуйтесь правил безпечної поведінки у природних екосистемах, запобігайте виникненню пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях, попереджуйте травмування та загибель людей, зберігайте матеріальні цінності.
Дотримуйтесь вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства.
Люди, бережіть своє життя, життя тварин, птахів, комах, інших живих істот! Бережіть дерева, кущі , трави!
Спалювання сухої рослинності або її залишків,випалювання стерні, луків, пасовищ, приносить значну шкоду навколишньому середовищу!Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора