Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Боротьба зі сміттям

Дата: 06.02.2020 10:13
Кількість переглядів: 466

Прикро бачити в селищі Семенівка та інших населених пунктах громади, біля садиб мешканців, на тротуарах вулиць, на узбіччях доріг викинуте побутове сміття. І це при тому, що в громаді організовано і налагоджено вивіз сміття раз на тиждень у відповідний день для вказаних мікрорайонів чи населених пунктів. Вивіз побутового сміття проводить КП "Благоустрій". Вартість вивозу сміття, згідно договору, за місяць становить 15,00 грн. на одного жителя. Вказана сума є посильною для гаманців мешканців громади. Тому нагадуємо і закликаємо всіх громадян дотримуватись санітарних норм, вчасно здавати відходи на вивіз, дбати про естетичний вигляд вулиць, парків, дитячих майданчиків, доріг та ін. Будьте відповідальними за екологію, адже це майбутнє наших дітей та онуків. Не створюйте стихійних сміттєзвалищ, дбайте про чисте повітря, саджайте дерева, кущі, квіти. Доглядайте за подвір`ями, садибами, вчасно знищуйте бур`яни. Беріть на себе відповідальність бути чемними до всіх і до всього. Шануйте і бережіть те, що нам дала матінка-природа. Не викидайте на землю недопалки.
Побутове сміття — фракція твердих відходів, яка утворюється в господарстві жителів населених пунктів. Зростання відходів виробництва та споживання — одна з найактуальніших екологічних проблем сучасного світу.
Це відходи, що утворюються в результаті життєдіяльності людей і видаляються ними як небажані чи непотрібні. До сміття відносять:
картон;
газетний, пакувальний або споживчий папір;
всіляку тару (дерев'яна, скляна, металева);
предмети, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;
вироби з дерева, металу, шкіри, скла, пластмаси, текстилю та інших матеріалів, зламані або застарілі побутові прилади тощо.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора