Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Патронат-особливий вид працевлаштування

Дата: 11.02.2020 09:45
Кількість переглядів: 297

ПАТРОНАТ – ОСОБЛИВИЙ ВИД ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Зазвичай, виявлені, знайдені чи вилучені з небезпеки діти, за відсутності близьких родичів, готових тимчасово взяти дитину до себе, направляються до інституційних закладів: притулків, центрів соціально-психологічної реабілітації, будинків дитини, дитячих будинків, інтернатів, де діти, як правило, залишаються досить довго, а інколи і до повноліття.
Патронат над дитиною (сімейний патронат) – комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо).
Послуга патронату дозволяє запобігти інституційному розміщенню дитини й уникнути ризиків бути недоглянутою, дає можливість бути почутою, мати поруч дорослих, які готові професійно та толерантно пояснити що відбувається в її житті, чому це сталося і що буде далі, тим самим убезпечити її від ще однієї психологічної травми.
Часто тимчасовими вихованцями патронатних сімей стають діти, які потребують нагальної та невідступної уваги, знайдені на вулиці, місцезнаходження чиїх батьків невідоме, діти з особливими потребами, діти, які пережили травму чи втрату близької людини, мають уповільнення в розвитку, як результат недбалого ставлення своїх батьків.
Головний підхід патронату – забезпечення люблячого сімейного середовища на час вирішення подальшої долі дитини.
Патронат – повноцінно оплачувана робота. Розмір оплати за послугу патронату прирівняний до 5 прожиткових мінімумів працездатної особи. Також із 1 січня 2020 року підвищено розміри допомоги на дітей, які перебувають у сім'ї патронатного вихователя до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць.
За додатковою інформацією просимо звертатися до Центру соціальної підтримки сімей та дітей Семенівської селищної ради за адресою: смт. Семенівка, вул. Незалежності, 44 (адмінбудинок), каб. 414
Шукаємо кандидатів для створення патронатної сім'ї !Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора