Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Дитяче відділення працює

Дата: 10.04.2020 09:58
Кількість переглядів: 378

Договір з Національною службою здоров’я укладено: дитяче відділення працює.
З початку року жителі громади та медперсонал ЦРЛ були надто занепокоєні ситуацією стосовно подальшої перспективи функціонування дитячого відділення КП «Семенівська центральна районна лікарня». Нагадаємо, що згідно з новими вимогами Національної служби здоров’я у штаті дитячого відділення передбачалася наявність двох анестезіологів-реаніматологів дитячих. Додамо, що раніше такі вимоги не висувалося.
Ця проблема стала спільною для переважної більшості медичних закладів не лише області, а й держави загалом, оскільки таких фахівців і так не вистачає в мед закладах. Більше того, для відповідної перепідготовки лікарів-педіатрів (адже лише ця спеціалізація є неодмінною вимогою) знадобиться щонайменше три місяці. Такі вимоги було оприлюднено Національною службою здоров’я 21 січня 2020 року, а процес закупівель пакетів медичних послуг (державного фінансування) стартував з 01.04.2020 року. Саме тому й виникало закономірне занепокоєння щодо подальшого функціонування дитячих відділень через відсутність на цей час лікарів-анестезіологів дитячих.
Щоб вирішити це питання, і головний лікар КП «Семенівська центральна районна лікарня» Олександр Романюк, і керівництво районної ради вживали необхідних заходів, аби будь-що зберегти відділення. Так, було направлено звернення до Міністерства охорони здоров’я, народного депутата України Анастасії Ляшенко, також це питання порушувалося на засіданнях постійних комісій районної ради, обговорювалися варіанти співфінансування з районного, селищного та сільских бюджетів.
Врешті-решт питання вдалося вирішити. Договір між КП «Семенівська центральна районна лікарня» та Національною службою здоров’я № 32 П-01999494-00 укладено. Він діє з 1 квітня і передбачає згідно реалізації програми державних гарантій пакет таких медичних послуг, які надаються за рахунок державного фінансування:
- амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу;
- хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;
- стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;
- діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини;
- стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям.
Таким чином наймолодші мешканці Семенівщини і надалі отримуватимуть необхідні медичні послуги у дитячому відділенні КП «Семенівська ЦРЛ».Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора