Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформація про ОТГ Полтавщини

Дата: 14.05.2020 13:25
Кількість переглядів: 482

У Полтавській області буде створено 61 об’єднана територіальна громада.
Рішення про затвердження перспективного плану ухвалили на засіданні Кабміну 13 травня. Про це написав на власній ФБ-сторінці народний депутат України Олексій Гончаренко. Також ухвалили рішення про затвердження перспективного плану Волинської, Кіровоградської, Закарпатської та Чернігівської областей.
Добровільно створити громаду жителі Полтавщини мали змогу до кінця 2019 року. Уже згодом у процес децентралізації втрутилася обласна влада. Перед тим, як надіслати перспективний план до Міністерства розвитку громад і територій, його погодила Полтавська облрада.
Тепер між 61 об'єднаною територіальною громадою розподілять 15 міських рад, 21 селищну раду та 467 сільських рад. Найбільшими ОТГ стануть Полтавська – 314 000 людей, Кременчуцька – 223 000 людей та Лубенська – 70 000 людей.
Найбільшими за площею будуть Градизька ОТГ – 1 тис. 276 км², Кобеляцька – 1 тис. 214 км² та Глобинська – 1 тис. 197 км².
Так, до Семенівської ОТГ увійдуть такі громади: Семенівська, Вереміївська, Веселоподільська, Липнягівська, Степанівська, Товстівська, Заїчинська, Криворудська, Біляківська, Очеретуватська, Рокитівська, Богданівська, Устимівська, Василівська.
До Оболонської ОТГ увійдуть такі громади: Оболонська, Горошинська, Іванівська, Наріжанська, Погребняківська, Пузирівська, Худоліївська.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора