A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вірус Petya провів кібератаку на Україну

Дата: 03.07.2017 16:23
Кількість переглядів: 786

Фото без опису27 червня близько обіду в Україні стартувала масова кібератака, яка здійснювалася за допомогою модифікованої версії вірусу "Wannacry" - Petya.A, і готувалася щонайменше місяць.

Листи, які містили вірус, було ретельно замасковано під ділову переписку. Вони приходили на пошту за декілька днів, а то і тижнів.

Є інформація про те, що дата і час старту вірусу були прописані в коді - 27 червня 11.00 год.

Про вірус Petya.A, та його наступні модифікації, стало відомо в квітні 2016 року. Він розповсюджувався електронною поштою. Адресант запускав вкладений до листа невідомий файлі, таким образом, надавав шпигунській програмі права адміністратора. Після чого вона демонструвала підроблений BSOD (синій екран смерті). Після перезавантаження комп’ютера наступали незворотні процеси: вірус запускав підроблену утиліту і шифрував файли. У результаті власник комп’ютера на екрані бачив оголошення з пропозицією провести оплату і купити у хакерів ключ для дешифрування файлів. Цього разу вони вимагають суму у 300 доларів США, яку слід перевести на їхній електронний гаманець. У противному випадку відновити роботу комп’ютера неможливо.

Джерело - panoram.com.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора