A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

1 вересня - День знань

Дата: 01.09.2016 09:25
Кількість переглядів: 751

У нашій країні щороку 1 вересня відзначається свято День знань.Свою назву він отримав завдяки тому, що є першим днем осені, коли починається новий навчальний рік у всіх  школах, а також середніх і вищих навчальних закладах нашої країни.

День знань - це свято для всіх учнів, студентів, їх батьків, вчителів і викладачів, а також усіх тих людей, які хоч якось пов'язані з обслуговуванням школярів і студентів.

Але традиційно найбільше йому радіють ті, хто в цей день вперше йде до школи. Можна сказати, що 1 вересня для першокласників і першокурсників починається зовсім нове життя. Цей день є для них дуже хвилюючим і незабутнім.

У всіх населених пунктах нашої країни 1 вересня можна бачити велику кількість красиво одягнених першокласників, крокуючих з букетом квітів в школу. Там для них проводяться урочисті лінійки, присвячені початку навчального року, а також уроки світу, стали вже традиційними. Для першокласників дзвенить їх перший шкільний дзвінок. В учнів інших класів теж є привід для радості, адже вони знову зустрічаються з улюбленими вчителями та шкільними товаришами.

Варто нагадати кілька історичних фактів, що стосуються цього дня. Спочатку цей день відзначали всі народи як свято жнив. У нашій країні ще за часів Петра Першого в цей день було прийнято святкувати Новий Рік. Але потім Новий Рік було вирішено перенести на 1 січня, за зразком європейських країн.

Зараз 1 вересня є державним святом під назвою «День знань». Не варто плутати цей день з днем вчителя, в даний час вони є окремими святами.

Потрібно нагадати, що офіційно День знань почали відзначати в СРСР з 1984 року. До того, як День 1 вересня отримав статус державного свята, він був навчальним днем. Хоча і починався цей день з урочистої лінійки, але потім проводилися вже і звичайні уроки.

Це свято не тільки педагогів і учнів, він також покликаний підкреслити важливість освіти в нашій країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора